Slovenija > Jaz poročam
63 ogledov

Zaradi žura dve uri in pol ujeti v garažni hiši

City Park
1/16
Žurnal24 main
BTC. Zaradi petkove prireditve komercialnega radia so bili kupci tudi po več kot dve uri in pol dobesedno ujeti v garažni hiši pri Cityparku. Sintalove varnostnike naj bi skrbela le zapora ceste, pri urejanju kaosa niso želeli sodelovati. Pristojni v Cityparku trdijo, da so se dobro pripravili.

Žurnalov bralec je popoldne skočil v ljubljanski Citypark v trgovino iskat malenkost za prijatelja. Že ko je zapeljal s križišča s Šmartinsko cesto v BTC, ga je na prvem krožišču presenetila zapora. Varnostnik mu je pojasnil, da se pred bližnjim Kolosejem odvija prireditev Ritem mladosti Radia Antena, na kateri pričakujejo več tisoč ljudi, in da lahko zavije le v uvoz za garažno hišo.

Mesto za parkiranje je dobil šele v drugem koncu garaže neposredno pred drugim uvozom in izvozom v krožišče pred Kolosejem, ki pa je bil zaradi prireditve zaprt. Varnostniki so vmes celoten promet s Šmartinke preusmerjali v štirietažno garažno hišo, kjer je kmalu zmanjkalo mest, zaradi še nadaljnega vstopanja vozil skozi edini odprti uvoz in izvoz pa je nato promet obstal.

"V avtomobil sem se iz trgovine vrnil ob 17.45. Na Šmartinsko cesto pa sem zapeljal dve uri in pol kasneje," svojo in kalvarijo na stotine drugih kupcev ter obiskovalcev nakupovalnega središča z enim stavkom opisuje bralec. "Z avtomobilom sem moral prepeljati celotno garažo. Edini odprti izvoz iz garažne hiše je prek dovozov iz zgornjih etaž istočasno iskalo na stotine drugih vozil, tako da smo bili vozniki predvsem v zadnjem delu garažne hiše popolnoma nemočni. Vsake toliko sem premaknil avto za 15 centimetrov, vmes pa sem se pogovarjal z znanko, na katero sem slučajno naletel in je v garažo zapeljala na varnostnikovo navodilo, čeprav nato prostega mesta v njej ni več našla."

Kaosa niso videli, fotoaparat takoj

Bralec pravi, da so ljudje postajali besni, klicali so policijo, trobili in se kregali s Sintalovimi varnostniki pred zaprtim izvozom, ki so trdili, da urejanje prometa drugod po hiši ni njihova pristojnost. "Ko je nekdo od voznikov začel fotografirati stanje, pa se je okoli njega z vseh strani takoj nabrala cela gruča varnostnikov in ga s povišanimi toni opozarjala, da za kaj takega potrebuje dovoljenje. A se jim ni dal, kot pravnik jim je pojasnil svoje pravice."

V vsem času polžjega pomikanja skozi garažo je naletel le na eno policistko, a je bila v kaosu številnih dovozov, ki so se vsi zlivali proti edinemu izhodu, popolnoma nemočna. Šele na križišču s Šmartinko je bilo več policistov, ki so poskušali pospeševati promet. Na razmere v BTC-ju tudi niso opozarjali prek radijskih obvestil, dodaja. "Morda so nekateri za izvoz iz garaže res potrebovali le 20 minut. Gotovo pa so bili v garaži vozniki, ki so čakali še dlje kot jaz," je nepripravljenost organizatorjev na takšne razmere še komentiral bralec.

Klavdija Miklavžin, v Cityparku pristojna za odnose z javnostmi, je v telefonskem pogovoru za Žurnal24 zatrdila, da so se na prireditev maksimalno pripravljali tudi s stališča prometne ureditve. Med drugim da so močno povečali število redarjev in da zato tako dolgo čakanje v garažni hiši po njenem zagotovo ni bilo mogoče. Sama sicer na prizorišču nocoj ni prisotna. "Morda je velik obisk presenetil organizatorje," je vseeno dodala in se voznikom opravičila, če so se znašli v istem kaosu.

Komentarjev 14
  • URIAH HEEP 06:34 12.september 2012.

    Zdaj pa če se določeni varnostniki v BTCju obnašajo kot kreteni, pa pove samo, da je ta človek kreten, ne cela varnostna služba.Čeprav je Sintal zgodba zase, ampak ne govorimo o problematiki v panogi varovanja.

  • URIAH HEEP 06:30 12.september 2012.

    Plan varovanja, kje kaj in kako se določi v varnostnem načrtu, ki ga naredijo naročnik prireditve, varnostna služba in policija. V njem se glede na velikost prostora, št. uvozov(zapor), vhodov na prireditveni prostor, št. obiskovalcev... določi število varnostnikov, ki so ...prikaži večo potrebni za varovanje prireditve in njihove zadolžitve. Zakon določa tudi število varnostnikov na določeno št. ljudi...Na koncu pa naročnik določi koliko varnostnikov bo plačal in kaj bodo varovali, seveda vse v skladu z zakonom in potrebami za določeno prireditev.Torej, kriv je naročnik, da ni določil in plačal varnostnikov, ki bi usmerjali promet... Očitno tega ni bilo v načrtu varovanja in zato tak kaos.

  • URIAH HEEP 06:22 12.september 2012.

    @miki222, s svojim komentarjem si samo dokazal, da o varovanju nimaš pojma. Prosim vzdrži se komentrajev na temo, o kateri nimaš pojma!