Slovenija > Jaz poročam
30 ogledov

Živali (ni)so žejne

Zasebni živalski vrt
1/3
Anže Petkovšek
Bralka zgrožena nad stanjem v živalskem vrtu na Vodnikovi. Lastnik: Vse je v redu. Tudi Vurs ni našel nepravilnosti.

"Ko sem šla mimo zasebnega živalskega vrta na Vodnikovi, sem opazila, da živali nimajo vode. Imajo pave, race, muflone ... Nekatere živali so zaprte, druge se prosto sprehajajo. Pavi in kokoši so zaprti v mreži na soncu. Večkrat je že prišla inšpekcija, ki pa ne ukrene ničesar," nam je sporočila razburjena bralka in dodala: "Zmenili naj bi se tudi, da naj bi živali vzel živalski vrt, vendar na to niso pristali."

"Živali imajo vodo"

Lastnik zasebnega živalskega vrta Nikola Vujasinović vse navedbe naše bralke zanika. "To ni res. Živali imajo vodo. Ves čas se trudimo, da bi maksimalno poskrbeli za naše živali. Ravno zdaj urejamo vrt, da bodo živali imele še več sence in prostora ter da jim bo lepše. Nazadnje nas je nekdo prijavil pred mesecem in pol, čes, da živali nimajo hrane in vode."

Da sta bili prijavi nazadnje podani meseca julija, so nam potrdili tudi na Veterinarski upravi RS (Vurs). Inšpektorji, ki so si omenjeni živalski vrt ogledali, so v poročilu zapisali, da so živali vodo imele ob vsakem pregledu.

"Nepravilnosti nismo našli"

Prvo prijavo glede neznosnih razmer na Vodnikovi so prejeli leta 2008. "Živali se v obori nahajajo že več kot 12 let, prijave pa smo začeli dobivati januarja 2008. Oboro sta si že velikokrat skupaj ogledali uradna veterinarka Vursa in inšpektorica MOP ter pisno ugotovili, da je vse v redu in da za živali zgledno skrbijo."

Kljub pregledu inšpektorjev so se prijave še vedno nadaljevale. "Prijave smo prejemali v intervalih (da ni vode, da ni hrane, sveže krme, da stojijo v blatu, da niso v dobrem rejenem stanju, ampak napihnjene ...). Opravljenih je bilo veliko pregledov, prijaviteljicam je bil na njihovo željo omogočen tudi vpogled v spis. Kljub temu so nato prijaviteljice prijavile še uradno veterinarko, da jim ne odgovarja na njihove prijave," so v odgovor glede razmer v živalskem vrtu odgovorili iz Vursa.

Komentarjev 3
  • Tinček Marinček 09:07 09.september 2011.

    Otroci, ste morda pomislili, da bi lahko bila večina prijav plod babje hudobije?

  • franceljtancelj 20:53 05.september 2011.

    Naj meni cepcu ne zamerijo ampak ne morem si pomagat. A je VURS sploh kdaj ugotovil kakšno nepravilnost?

  • albert 17:36 01.september 2011.

    Kaj ima pri nas vsak, ki ima pet minut časa svoj živalski vrt? Treba mu je vzet živali tale Vurs pa kar koli pregleda ne najde nepravilnosti!