Slovenija
167 ogledov

"Jaz sem jih menjal manj"

Slovenija 21.03.2013 Ziga Turk, Jernej Pikalo, minister za izobrazevanje, znanos Saša Despot
Direktorji, ki jih vlade postavljajo in odstavljajo, bi vsi radi imeli službo.

"Zamenjal sem jih manj, kot jih je odpikal Pikalo, po daljšem premisleku in nikogar vrgel na cesto," je v petek na družabnem omrežju Twitter o kadrovanju zapisal nekdanji minister, pristojen za izobraževanje, Žiga Turk. "Na direktoratu pri meni so ostali vsi vodje sektorjev, bivši direktor pa je dobil tisto delo, ki ga je želel," pa je pristavil Borut Rončević, nekdanji direktor direktorata za visoko šolstvo.

Ogorčeni direktor

Aktualnemu ministru Jerneju Pikalu namreč zdaj že nekdanji direktor direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih Jurij Šink očita, da ga je spravil ob službo, ker ni simpatizer stranke SD. Pikalo naj bi mu zagotovil, da ceni njegovo strokovnost in da ga ob morebitni menjavi ne bo odpustil, Šink pa si je želel "marsikaj prispevati na takšni ali drugačni funkciji oziroma delovnem mestu". Zdaj je ogorčen, saj zanj na ministrstvu niso našli druge zaposlitve.

Šinka je na čelu direktorata zamenjala vršilka dolžnosti direktorice Elvira Šušmelj, ki ji očita pomanjkanje strokovnosti. Spomnimo: Šinkovo strokovnost smo v Žurnalu24 pod vprašaj postavili zaradi njegovega komercialnega maturitetnega priročnika, v katerem daljše odseke besedila dobesedno prepiše iz angleške različice tujih piscev.

Lukšičevi kadri pa ostali

Šinka je zmotilo, da je ministrstvo pod vodstvom Turka za njegovega predhodnika Vinka Logaja našlo službo znotraj hiše, prav tako za nekdanjega direktorja direktorata za osnovne šole Borisa Černilca, zanj pa pod Pikalom mesta niso našli. Tako Logaja kot Černilca danes sicer ni več na ministrstvu, sta pa postala direktorja vsak na svojem javnem zavodu; prvi na Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik (Cirius), drugi pa na Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana.

Komentarjev 6
  • bolimelud 14:28 27.maj 2013.

    Se ne bi mogel strinjati.

  • bolimelud 14:27 27.maj 2013.

    Bravo minister ! Naj to postane praksa. Če so tako" sposobni " si bodo že našli službe drugje. Vsi vemo, da so SDS ... kadri ... kadavri ... preverjeno nesposobni ... in so tam kjer so zgolj zato, da ovirajo ...prikaži večo delovni proces in sodelavce, zbirajo informacije, širijo dezinformacije in na splošno delajo škodo ... Janševe ...mine ... naj se ... deminiranje ... začne ...Upam, da bo to postala praksa. Še enkrat bravo.

  • vili.manili 11:48 27.maj 2013.

    Tega kekca od Turka še SDS noče več videt.