Slovenija
49 ogledov

"Jaz sem le podpisoval"

Po odstopu Mirka Krašovca je začasni ravnatelj gospodarske uprave mariborske nad Žurnal24 main
Primer Betnava. Priča trdi, da je o vsem odločal Krašovec.

Nekdanji ekonom mariborske nadškofije Mirko Krašovec je skupaj z Dušanom Zazijalom odločal o vsem, trdi slamnati direktor.

Na sojenju zaradi prikazovanja lažnih gradbenih situacij in računov za neopravljena dela, s katerimi je Vegrad pri obnovi Bernave neupravičeno prejel 1,7 milijona evrov evropskih sredstev, sta pričala Zmago Potočnik, eden od nekdanjih družbenikov Betnave, ki je bil od marca 2008 do septembra 2009, tudi slamnati direktor, kot se je izrazil sam, in Zazijal, ki je bil pri gospodarskem svetu mariborske nadškofije zadolžen za finance. Potočnik je večkrat poudaril, da je večino stvari urejala njegova naslednica Dragica Marinič v sodelovanju s Krašovcem in Zazijalom, ki sta odločala o vsem, čeprav iz ozadja. Sam je podpisoval zgolj tisto, kar so mu pripravili. "Situacije, ki so se potrjevale, niso odražale realnega stanja, po navodilu Zazijala pa smo jih morali plačevali," je zatrdil.

Nekdanja direktorica družbe Betnava Mariničeva in gradbeni nadzornik Anton Ekart sta krivdo priznala in že bila obsojena. Evropski denar so sicer vrnili.

Komentarjev 1
  • privat 19:15 10.oktober 2013.

    no jaz pa sem samo nemočno gledal kako kradete in mislil sem da zakonito!!