Slovenija
23 ogledov

Jazbinšek nad Jankovića in Jakliča

V zavodu Lekarna Ljubljana kazenskih ovadb, ki jih je spisal mestni svetnik Miha Žurnal24 main
Miha Jazbinšek vložil kazenske ovadbe zoper župana Jankovića in direktorja Lekarne Ljubljana Marka Jakliča.

Mestnega svetnika Zelenih Slovenije Miha Jazbinška je k tožbi spodbudil nakup novih prostorov za dežurno lekarno, ki jih bo Lekarna Ljubljana kupila od kranjske investicijske družbe, poroča Dnevnik.

Möderndorferja kot predsednika Sveta zavoda Lekarna Ljubljana in preostale člane omenjenega sveta Jazbinšek sumi zlorabe uradnega položaja, ker so po njegovi oceni zavestno kršili zakone in druge predpise. S tem naj bi predpogodbi za nakup prostorov nove dežurne lekarne nevestno in neodgovorno dali ohlapno osnovo in niso opravili nadzora nad predpogodbo.

Janković zlorabil uradni položaj
Po Jazbinškovem mnenju obstaja sum, da je župan Janković nevestno delal v službi, ker naj bi na dnevni red 2. seje mestnega sveta samovoljno uvrstil točko o potrditvi nakupne predpogodbe med Lekarno Ljubljana in Kranjsko investicijsko družbo. Svoj uradni položaj pa naj bi zlorabil z načinom vodenja seje mestnega sveta.

Direktorju Lekarne Ljubljana Jazbinšek očita zlorabo uradnega položaja, nevestno delo v službi in ponareditev poslovnih listin, ovadil pa ga je zaradi sklenitve predpogodbe s Kranjsko investicijsko družbo. V Lekarni Ljubljana zavračajo očitke. Takoj ko bodo dobili uradne dokumente o Jazbinškovi ovadbi, bodo zoper njega tudi sami vložili kazensko ovadbo, in sicer zaradi krive ovadbe. Dodajajo, da projekt gradnje Poslovnega objekta Meksiko, znotraj katerega je Lekarna Ljubljana kupila 414 kvadratnih metrov prostorov, poteka po načrtih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.