Slovenija
26 ogledov

Jazbinšek ostal pred vrati

1/13
Žurnal24 main
Varnostniki so ljubljanskemu svetniku Mihi Jazbinšku preprečili vstop v prvo nadstropje mestne hiše. Jazbinšek poklical policijo.

 

"Vsi smo morali mimo štirih, petih varnostnikov, ki so očitno gledali, kdo prihaja na sejo," je današnje dogajanje ogorčeno komentiral svetnik SDS in tudi predsednik ljubljanskega odbora stranke Dragutin Mate. Dodal je še: "Kaj takšnega človek ne bi pričakoval v mestni hiši, v hramu demokracije mesta Ljubljane."

Ljubljanski svetnik Miha Jazbinšek trdi, da je vstopil v mestno hišo le zato, da bi se vpisal za naslednjo sejo, ko so mu varnostniki to preprečili. Ti pa nasprotno trdijo, da so sledili navodilom ljubljanskega župana in svetnikov, ki so na aprilski seji izglasovali Jazbinškovo izključitev.

 

Ta je namreč na aprilski seji s svojim ravnanjem motil potek seje, zato ga je župan Zoran Janković najprej opozoril, nato mu je podelil ukor, na koncu pa so svetniki izglasovali, da se Jazbinška odstrani in da na seji, ki obravnava akt o javno-zasebnem partnerstvu za izgradnjo Plavalno-gimnastičnega centra Ilirija, ne sme več sodelovati.

Danes se je seja nadaljevala, zato so varnostniki Jazbinšku preprečili vstop, ta pa je poklical policiste. Ti so popisali izjave vseh vpletenih, nato pa je Jazbinšek prostovoljno odšel. Kot pravijo v mestni hiši, mu bodo vstop na majsko sejo zagotovo dovolili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.