Slovenija
228 ogledov

Jazz klub Gajo pristal na cesti

Jazz Club gajo, izvršitelj, deložacija
1/13
Žurnal24 main
Deložacija. Drago Gajič - Gajo mora v desetih dneh izprazniti prostore jazz kluba.

Deložacija Jazz Cluba Gajo se je začela med tiskovno konferenco. Med govorom deložiranega Draga Gajiča - Gaja, po tem ko sta v podporo klubu že spregovorila Boris A. Novak in Boris Cavazza, je namreč vstopil sodni izvršitelj Marjan Hojs in začeli so se dogovori med odvetniki upnika in dolžnika. Okrajno sodišče v Ljubljani je včeraj zjutraj sicer zavrnilo odlog deložacije.

Zapleta z naslovom ni bilo
“Kot upniki menimo, da sklep, ki ga je sodišče izdalo, pokriva vse, kar omogoča vstop v te prostore,” je dejal odvetnik upnika Mitja Zupan, potem ko je izvršitelj s spremstvom vstopil v prostore kluba na Beethovnovi ulici 8. Po sodnem sklepu bi namreč moral vstopiti v prostore iz Tomšičeve ulice 3, kjer je tudi sedež podjetja Intertrade Ita, upnika in lastnika kletnih prostorov, v katerih je klub. “Smo v prostorih, na katere se nanaša sodni sklep. Ta nam omogoča tudi nasilni vstop. Teoretično bi lahko vstopili tudi skozi okno. Izvršitelj mora namreč vstopiti v prostor, ki je predmet postopka,” pa je povedal sodni izvršitelj Marjan Hojs.

Oseba ali društvo?
Najemnina. Premik se je zgodil v zadnjem letu, ko so lastniki, podjetje Intertrade Ita, izgubili na prvostopenjskem sodišču, trdi Drago Gajič - Gajo. Sodnik je takrat ugotovil, da kluba, ki deluje pod okriljem društva z javnim interesom v kulturi, ne morejo izseliti brez soglasja lokalne skupnosti, Mestne občine Ljubljana. Šele takrat naj bi po Gajevih besedah začel lastnik izstavljati račune njemu kot fizični osebi in ne več društvu. Direktor Intertrade Ita Andraž Prelesnik pa je zatrdil, da so imeli najemno pogodbo ves čas podpisano z Gajem osebno in njegovo ženo, prav tako so proti njima osebno vodili sodni postopek.

Po približno eni uri sta se tako odvetnika upnika in Gaja dogovorila, da bo Gajo sam izpraznil prostore kluba, in sicer v desetih dneh. Ključar je zamenjal ključavnice na vratih, v času praznjenja prostorov pa bo ves čas navzoč izvršitelj Hojs. “Strošek izvršitelja bo nastal v vsakem primeru,” je povedal Hojs. Stroškom selitvenega servisa in hrambe pa se je Gajo s takim dogovorom izognil.

“Vzel sem stvari, ki jih nujno potrebujem,” je nato včeraj popoldne dejal Gajo. V desetih dneh namerava narediti vse, da bi se dokončni izselitvi le izognil, prostora za preselitev predmetov iz kluba pa še nima. Kot je popoldne povedal njegov odvetnik Boris Grobelnik, pa nameravajo podati tudi kazensko ovadbo, ker so “izselili napačnega” – namesto društva fizično osebo.

Rešitev bo iskal tudi župan
V ponedeljek se bo Gajo sestal z županom Mestne občine Ljubljana Zoranom Jankovićem. Na MOL so potrdili, da z Gajem že nekaj časa iščejo ustrezno lokacijo. Po Gajevih besedah so mu ponujali tudi poslovne prostore na gradu, ki pa so, kot pravi, neprimerni za delovanje jazz kluba.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.