Slovenija
91 ogledov

Je izvršba prehitra?

Delavci so včeraj takole začeli prazniti Shoto klub, sledi rušitev. Dela naj bi Žurnal24 main
Shoto klub. Včeraj so delavci podjetja Marvas začeli postopek rušenja Shoto kluba pod Belvederjem.

"Najprej bomo odnesli ven stvari, ki so ostale v objektu, in jih sortirali, kaj gre na odpad in kaj na dražbo, potem pa se začne rušenje. Predvidevam, da bo deset naših delavcev postopek opravilo v dveh tednih," je povedal Peter Gjorgjioski iz izolskega gradbenega podjetja Marvas, ki bo opravilo, kar je odločilo sodišče.

Dogajanje na pogorišÄu pod Belvederjem sta spremljala tudi izolska redarja. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Objekt je nevaren"

Brez dogovora
Načrti. "Nerazumljivo je, da lastnik in občina v vseh teh letih nista dosegla dogovora o odkupu objekta in da občina sploh ne ve, kaj početi s tem prostorom, ki je bil tudi glede petletnega kulturno-glasbenega dogajanja v Izoli zagotovo edinstven," pa komentira Aljoša Mislej, predsednik Shoto kluba, ki je deloval v prostorih objekta pod Belvederjem. Kešelj ga je bil celo pripravljen dati v brezplačno uporabo izolski mladini.

Odločbo o rušenju je sodišče izdalo 9. avgusta. "Objekt je, zlasti po nedavnem požaru, nevaren. Zato ga je treba odstraniti, sicer pa v zvezi z njim poteka vrsta sodnih postopkov. Znano je, da gre za črno gradnjo," pojasnjuje Oliver Kljajić, odvetnik izolske občine.

Na prizorišču tudi lastnik
Pod Belveder je včeraj ob začetku rušitvenih del prišel tudi lastnik objekta Obrad Kešelj. "Ogorčen sem, saj izvršba sploh še ni pravnomočna in sem se nanjo tudi pritožil. Očitno se jim z rušenjem zelo mudi, saj bi 15. septembra dobil stavbno pravico in potem objekta ne bi smeli več zrušiti. Poudarjam, da me je sodni izvršitelj k odstranitvi objekta pozval že 12. julija, torej skoraj en mesec, preden je bil sodni sklep o odstranitvi sploh sprejet. Kazensko ga bom ovadil," napoveduje Kešelj. Poudarja tudi, da se izvršba nanaša na objekt, ki ga v bistvu ni več, saj je tistega pred leti že sam odstranil.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Izvršba gre naprej
Sodni izvršitelj Franko Slavec teh izjav včeraj ni želel komentirati. Postopek pod Belvederjem bo kljub očitkom nadaljeval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.