Slovenija
32 ogledov

Je kriv OMV ali Renault?

Vozniki, ki jih je doletela okvara, so povedali, da so gorivo natočili na bencin Žurnal24 main
Če v renaulta natočite dizelsko gorivo OMV, se lahko zgodi, da boste ostali na cesti.

Najmanj petim voznikom Renaultovih avtomobilov z dizelskim motorjem, ki so v zadnjih dveh tednih gorivo natočili na bencinskih črpalkah OMV v Novem mestu in Črnomlju, se je zgodilo, da so zaradi okvare ostali na cesti.

Kot da zmanjka goriva
“Ko sem šel pred dobrima dvema tednoma iz Črnomlja na letališče Brnik, sem na avtocesti začutil, kot da je avtu zmanjkalo goriva. Avto sem pustil na počivališču, naslednji dan pa so ga fantje iz Avtohiše Vrtin z avtovleko prepeljali v Črnomelj,” pripoveduje Rok Simončič iz Črnomlja, lastnik avtomobila renault megane scenic. Po dobrih dveh tednih brez avtomobila so ga včeraj poklicali iz avtohiše in mu sporočili, da bo njegov avto v dveh dneh popravljen in mu popravila ne bo treba plačati.

Okvara brizgalnega sistema
“Prijatelji avtomehaniki so mi povedali, da je za takšno okvaro krivo gorivo. Zaradi premajhne mazivnosti dizelskega goriva in zato, ker so nekateri elementi pri določenih modelih avtomobilov občutljivejši, naj bi se zgodila napaka na brizgalnem sistemu. Prav takšne stvari naj bi se dogajale pred štirimi leti z avtomobili, ki so dizelsko gorivo natočili na Petrolu,” pravi Simončič, ki je rezervoar svojega avta napolnil na bencinskem servisu OMV v Črnomlju. Kot pravi, pozna še tri lastnike avtomobilov, ki se jim je v zadnjih dveh tednih zgodila enaka napaka, vsi trije so gorivo natočili na OMV in imajo Renaultove avtomobile z dizelskim motorjem.

OMV zanika, Renault skopo
Z OMV so nam sporočili, da so vse dozdajšnje analize vzorcev goriv pokazale, da je njihovo dizelsko gorivo kakovostno in ustreza vsem slovenskim standardom. Z omenjenimi primeri so seznanjeni in oškodovancem svetujejo, naj se glede na to, da gre za istega proizvajalca z istim tipom motorja, glede možnih vzrokov okvare tega obrnejo na proizvajalca vozil.

Na naša vprašanja o okvari omenjenih avtomobilov in o stroških popravila so na Renaultu Slovenija odgovorili, da Renault proizvaja vozila in nadomestne dele skladno z veljavno zakonodajo in zanje pridobi vse potrebne homologacije. In še, da kot običajno vsak primer, povezan z okvaro, na vozilu posebej obravnavajo in da bodo tudi tokrat naredili vse, da bodo kupci iz njihovih servisov odšli zadovoljni.

V ponedeljek zaprt
Novomeški bencinski servis OMV v Žabji vasi je bil v ponedeljek zaprt. Oškodovanec Simončič pravi, da ima informacije, da so takrat iz rezervoarjev izčrpali sporno dizelsko gorivo, a na OMV to zanikajo. “Bencinski servis je bil res zaprt, kar pa ni povezano s pritožbami. Šlo je za običajni postopek pri izdelavi zakonsko obveznih volumenskih tabel rezervoarjev. Postopek zahteva praznjenje rezervoarjev, pri čemer je prodaja goriva onemogočena,” nam je povedala Valentina Danev, na OMV odgovorna za stike z javnostmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.