Slovenija
16 ogledov

Je kriva legionela?

(Foto: Andraž Sodja) Žurnal24 main
Kranjska Gora. Ugibanja o vzroku smrti vzdrževalca v hotelu. Izsledki preiskav vode ta teden.

Po smrti 44-letnega vzdrževalca, zaposlenega v Hotelu Alpina, so se začele širiti informacije, da naj bi podlegel okužbi z bakterijo legionela.

Hotele so po tragični smrti obiskali inšpektorji, ki so odvzeli vzorce vode, smo izvedeli pri vodstvu skupine Hit Alpinea. Končni izsledki analiz vzorcev, ki jih je odredil zdravstveni inšpektorat, bodo predvidoma znani ta teden. Na zavodu za zdravstveno varstvo so povedali, da so hotelske delavce seznanili s tveganjem okužbe.

Vodstvo pretreseno
Kot je za Žurnal24 povedal direktor skupine Hit Alpinea Milan Čurin, so pretreseni ob smrti cenjenega dolgoletnega sodelavca: “Bil je strokovnjak, čudovit sodelavec, v naši družbi zaposlen zadnjih 17 let, v oddelku za vzdrževanje in logistiko.” Pokojni je 19. aprila neposrednemu vodji izrazil željo, da gre zaradi slabega počutja domov oziroma k zdravniku, je dejal Čurin, devet dni pozneje pa so jih svojci obvestili o njegovi smrti v bolnišnici na Golniku.

Izvajajo ukrepe
“Dejstvo je, da so nas po smrti sodelavca obiskali inšpektorji in vzeli vzorce vode iz vseh naših hotelskih objektov. Končni izsledki analize vzorcev nam niso znani. V družbi sicer redno opravljamo vse potrebne redne preventivne ukrepe, toplotne šoke vodovodne napeljave, mesečne, polletne in letne meritve v vseh hotelskih zmogljivostih, bazenskih kompleksih in gostinskih objektih, ki jih izvaja Zavod za zdravstveno varstvo Kranj,” je dodal Čurin in poudaril, da do zdaj še niso imeli primera prisotnosti legionele.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.