Slovenija
16 ogledov

Je mogoče presenečenje?

“Boris Popovič je čisto fajn človek, ampak njegovo ravnanje pa je obupno. Način Žurnal24 main
Skupni kandidat. Stranke levice si ne upajo tvegati vsaka z lastnim kandidatom, ocenjuje analitična stroka.

Koper. “V primerjavi z Borisom Popovičem, ki je župan s precejšnjo karizmo že dva mandata, bo imel njegov protikandidat predvsem bistveno manjše možnosti, da se v javnosti ustrezno profilira,” ocenjuje politični analitik Matej Makarovič. Za mnenje smo ga vprašali po včerajšnji uradni predstavitvi Janeza Starmana, skupnega županskega kandidata štirih strank levice.

Ne glede na precejšen uspeh tako imenovane levice na referendumu o arbitražnem sporazumu na Koprskem je očitno, da si te stranke proti Popoviču ne upajo tvegati z močno profiliranim lastnim kandidatom, ampak se zanašajo na osebo, ki je sicer manj znana, zato pa morda bolj privlačna za sredinske volilce, kot bi bil nek tipično levi kandidat,” pravi Makarovič.

Referendumski izid se ne more preprosto prenesti na županske volitve, kjer so odloča o nečem povsem drugem. “Starman bi imel večje možnosti, če bi se njegovo javno predstavljanje začelo že kaj prej. Vendar pa je prav Popovičeva prva izvolitev pred osmimi leti pokazala, da so presenečenja vedno mogoča, zato nikakor ne smemo izključiti niti Starmanovih možnosti,” še meni analitik.

Na vprašanje Žurnala24, kakšno podporo volilcev pričakuje in ali meni, da bo sedanjega župana premagal v prvem krogu, Starman odgovarja, da se s tem ne ukvarja. “Ukvarjam se s svojo kampanjo. Želim pa si seveda čim višjo podporo,” pove.

Da bi premagal sedanjega župana, bi moral biti njegov nasprotnik še bolj pošten, neomadeževan, učinkovit, okreten in ljudstvu še bolj prikupen.
Peter Frankl, Finance

 

O tretjem mandatu ne dvomi
Tak z antenami,” pa na naše vprašanje, kakšen kandidat bi ga lahko premagal, odgovarja Popovič. V njegovo vnovično zmago je prepričan tudi njegov kolega Tomaž Gantar.

Oče štirih otrok
Zanesljivo sem bil večkrat na sodišču kot Popovič, kar sicer ni preprosto,” v šali pove odvetnik, oče štirih mladoletnih otrok.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.