Slovenija
47 ogledov

"Je moj sin umrl?"

V stanovanju, kjer se je zgodil uboj, so policisti le slab mesec pred tem našli Žurnal24 main
Uboj v Kidričevem. Materi za smrt sina povedali šele, ko je sama poklicala na policijsko postajo. Osumljenec priznal.

Mati 21-letnega Samirja Demaja, ki je v nedeljo zjutraj umrl v prepiru v stanovanjskem bloku v Kidričevem, je bila o smrti svojega sina obveščena šele, ko je sama klicala na policijsko postajo.

Povedali so bratu
“Stvar nam je nekoliko ušla iz rok,” priznava Vlado Maksimović, vodja Oddelka za splošno kriminaliteto Policijske uprave (PU) Maribor. “Med ogledom kraja dejanja je do bloka prišel mlajši brat umrlega, ki mu je bilo povedano, kaj se dogaja. Ker z materjo živi v istem stanovanju, smo domnevali, da ji je za smrt povedal,” pojasnjuje. Maksimović pristavi, da je policija pri hudih kaznivih dejanjih usmerjena k zbiranju dokazov, identifikacije umrlega pa ne ugotovi takoj.

Ravnali po predpisih
“Policija je pravno naredila tako, kot mora, saj je sin ožji družinski član, razumemo pa tudi bolečino matere, ki je verjetno pričakovala, da bomo obveščali vsakega posebej,” pravijo na PU Maribor.

Samir je sicer umrl zaradi zadušitve, vsi vpleteni pa so bili odvisniki od drog ter stari znanci policije. Usodno noč so skupaj tudi vlomili v bližnjo trgovino ter iz nje odnesli alkohol in cigarete. Pred ubojem se je eden od štirice tudi samopoškodoval z nožem, a je že v domači oskrbi. Osumljeni uboja je dejanje priznal in mu je bil odrejen pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.