Slovenija
9 ogledov

Je namesto poslanca izpit pisal kdo drug?

Ferjan ne ve, kdo je izpit dejansko opravljal. Žurnal24 main
Dekan kranjske fakultete za organizacijske vede Marko Ferjan ni znal povedati, ali je poslanec SDS Branko Marinič res opravljal izpit. Predavateljica pa trdi, da ima njegovo polo iz leta 2005.

Predavateljica Marjeta Ekar je 14. junija v zvezi z zapleti pri opravljanju izpita iz nemškega jezika po Ferjanovih besedah posredovala zapisnik vodstvu fakultete. V poročilu dogodkov je med drugim zapisala, da je bil pisni del izpita 13. aprila 2005 opravljen, čemur pa je sledil še ustni izpit. "Tega je kandidat želel opravljati v Žalcu, a to zaradi tehnične izvedbe ni bilo mogoče, zato je bil povabljen na opravljanje ustnega izpita v Kranj. Prisotna sta bila kandidat in predavateljica."

 

Brez ustnega dela ocenjen pozitivno

Ferjan je še pojasnil, da je bil pisni del izpita sicer ocenjen pozitivno, ustnega dela pa ni opravljal nihče. Ker pa pomeni ustni del 50 odstotkov celotnega izpita, ta na koncu ni bil opravljen. Sedanji dekan je tudi poudaril, da ne more biti odgovoren za stvari, ki so se dogajale pred štirimi leti, je pa zagotovil, da je zbral in danes predstavil vso dokumentacijo v zvezi s tem.

Ekarjeva je v zapisu nadalje navedla, da je bilo na ustnem delu ugotovljeno, da je kandidat, ki je predložil tudi indeks s fotografijo, avtor pisnega dela izpita, kar je sama posebej preverila zaradi posredovane anonimke, da Mariniča na pisnem delu izpita ni bilo. Da bi primerjala avtentičnost kandidata s fotografijo v vpisnem listu, ki jo hranijo v referatu, je želela indeks zadržati, a ji je kandidat to fizično preprečil in nemudoma zapustil kabinet.

Ekarjeva je po Ferjanovih besedah v zvezi z domnevnimi nepravilnostmi pri opravljanju izpita vodstvu svoje sume sicer prijavila skoraj tri mesece po dogodku, natančneje 11. julija 2005, a se nanje nekdanji dekan Robert Leskovar ni odzval in tudi niso uradno zavedene v mapi Branka Mariniča. Na vprašanje, zakaj na današnji novinarski konferenci ni prisotna sama predavateljica, je Ferjan pojasnil, da "sta se dogovorila, da institucijo predstavlja dekan, in skupaj ugotovila, da je smiselno, da sam predstavim dokumente". Je pa v telefonskem razgovoru še dejala, da si želi, da bi bila pri testu opravljena grafološka analiza.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.