Slovenija
186 ogledov

Je Nika Štravs lagala?

Predsednico ŠOUP Niko Štravs smo za komentar naprej poklicali na telefon, a nas Žurnal24 main
Upravičeni sum. Disciplinska komisija proučuje, ali je res podala lažne podatke.

"Predsednica Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) Nika Štravs je, da bi si lahko podaljšala absolventski staž, pri vpisu zamolčala, da je bila pred tem že vpisana na fakulteto za pomorstvo in promet." Tako se je anonimnež odzval na sredin članek v Žurnalu24, v katerem smo povzeli njen odgovor – da se med študijem ni nikoli prepisala.

Anonimko smo želeli preveriti pri predsednici ŠOUP, a nas je na hitro in brez želenih odgovorov odslovila.

Še vedno ena za tri
(Ne)združljivost. Pred nekaj časa je Štravsova prevzela še vlogo predsednice sveta in funkcijo vršilke dolžnosti direktorice kariernega centra. Kljub napovedi, da bo kmalu določeno novo vodstvo, po enem mesecu še ni sprememb.

"Obstaja utemeljen sum"
"Vprašanja glede mojega študija in politične pripadnosti so preveč osebna, da bi jih delila z javnostjo, zato jih ne želim komentirati," je zapisala Štravsova.

Za odgovore smo zato zaprosili na Fakulteti za humanistične študije Koper (FHŠ), kjer omenjena študira. Pojasnili so: "V postopku preverbe legalnosti študentskega statusa Nike Štravs smo ugotovili, da obstaja upravičen sum, da je študentka podala lažne podatke pri podaljševanju absolventskega staža, ko je podpisala izjavo, da pred vpisom na FHŠ ni izkoristila pravice do zamenjave študijskega programa." To vprašanje bo zdaj obravnavala disciplinska komisija FHŠ, ki bo tudi določila ukrepe.

Za komentar smo zaprosili tudi Študentsko organizacijo Slovenije (Šos), ki pa smo jo z zapletom seznanili šele mi. "Dokler sum ne bo ovržen ali potrjen, Šos nima nobenega razloga, da ne bi verjel v veljavnost in pravilnost obstoječega dejanskega stanja. In to je, da ima Nika Štravs status študenta," so zapisali. Poudarili so še, da morajo imeti študentski predstavniki status študenta le ob izvolitvi na določen položaj. Ob prenehanju statusa član predstavniškega telesa ali organa še vedno opravlja funkcijo do izvolitve novega člana.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.