Slovenija
22 ogledov

Je Obama res Američan?

1/5
Žurnal24 main
Za Obamo 71 odstotkov Američanov ne verjame, da je rojen Američan. Predsednik medtem na obisku v Fordovi tovarni.

 

Ameriška ustava zapoveduje, da mora biti predsednik rojen na tleh Združenih držav Amerike; v anketi, ki jo je televizijska mreža CNN objavila ravno na 49. rojstni dan Baracka Obame, slabih 30 odstotkov državljanov ne verjame, da je bil zares rojen v Ameriki. Prepričani so, da je bil rojen nekje drugje in da zatorej ni legitimen. Njegovi dokumenti sicer kažejo, da se je rodil 4. avgusta 1961 na Havajih.

 

Gospodarstvo se pobira
Dan po rojstnem dnevu je ameriški predsednik obiskal delavce v Fordovi tovarni v Chicagu. Pri tem je povedal, da njegova prizadevanja pri oživljanju ameriškega gospodarstva končno kažejo prve rezultate, vendar da je za popolno oživitev potrebnega še časa.

"Še vedno imamo dolgo pot pred seboj,“ je nagovoril Fordove delavce. "Naše gospodarstvo se pobira, še vedno pa ni na tisti točki, kamor sodi.“

Medtem ko je prvi mož Amerike še vedno pri opravljanju vsakodnevnih dolžnosti, se njegova soproga z mlajšo hčerko mudi v Španiji, starejša pa je v enem izmed mladinskih počitniških taborov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.