Slovenija
21 ogledov

Je obvoznica nevarna?

Jožef Jerovšek meni, da je zastaranje v zadevi Satex politični projekt. (Foto: Ž Žurnal24 main
Poslanca SDS Jožefa Jerovška v poslanskem vprašanju zanima, ali je severna ljubljanska obvoznica nevarna za uporabnike, ker so jo pred tekmama v Stožicah zaprli za tovornjake.

Prometni inšpektorat je namreč v torek, ko so pred dvorano v Stožicah neplačani podizvajalci protestirali s tovornjaki, severno obvoznico zaprl za tovorna vozila s pojasnilom, da bi lahko pod težo tovornjakov klonila. "Za takšno obremenitev konstrukcije niso zgrajene in zgostitev vozil predstavlja preveliko tveganje za zrušitev objektov," so zapisali na inšpektoratu.

Jerovšek je zato v poslanskem vprašanju, ki ga je zastavil ministrici za notranje zadeve Katarini Kresal in ministru za promet Patricku Vlačiču, zapisal, ali je bila obvoznica zgrajena v skladu z veljavnimi predpisi in mednarodnimi standardi. Zanima ga tudi, zakaj javnosti ne obvestijo o "splošni hudi nevarnosti za uporabnike" in kdaj bodo zaradi te nevarnosti zaprli obvoznico. Zaradi nevarnosti tudi pričakuje takojšen odgovor ministrov.

Spomnimo, da so dopoldne pred premierno košarkarsko tekmo v Stožicah, ko so neplačani podizvajalci grozili, da bo pred dvorano prišlo protestirat še več sto tovornjakov, zaprli najprej severno obvoznico, kasneje pa še vse uvoze nanjo. Vozniki tovornjakov so grozili, da jih nobene ovire ne bodo ustavile, ko jim je Grep le obljubil plačilo za opravljeno delo v športnem centru, pa so se mirno umaknili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.