Slovenija
19002 ogledov

Je poškodovani Golob koristil javno ali zasebno zdravstvo? Imamo odgovor

Robert Golob ob ogledu škode Kabinet predsednika vlade RS
Ob nedavni poškodbi Roberta Goloba, ki je v javnosti korakal z berglami, smo kabinet predsednika vlade povprašali, kakšne zdravstvene storitve je premier koristil in ali je bil z njimi zadovoljen. Tu so odgovori.

Predsednik vlade Robert Golob, ki trenutno začasno opravlja tudi funkcijo zdravstvenega ministra, je v javnosti zaradi poškodbe pete – to si je porezal na skali v vodi – v preteklih treh tednih sprva opazno šepal na vrhu Nata v Vilni, nato po terenu ob ujmah v Sloveniji hodil s pomočjo bergel, na sestanku Sveta za nacionalno varnost RS so ga opazili celo brez čevlja na poškodovani desni nogi, tako da se je ugibalo, da se je njegovo stanje vmes celo poslabšalo. 

Nato pa so prejšnji teden v ponedeljek popoldne iz njegovega kabineta že sporočili, da se je Golobovo zdravstveno stanje obrnilo na bolje ter da je že "odvrgel" bergle. Kabinet predsednika vlade smo ob tej spodbudni novici povprašali, katere zdravstvene storitve je koristil premier Golob. Se je morda poslužil zasebnega zdravstva?  "Zdravniško pomoč je poiskal v Urgentnem centru Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica, v Zdravstvenem domu Ljubljana in na Urgenci v UKC Ljubljana," so nam sporočili iz njegovega kabineta ter nam tako zaupali, da je premier Golob v juliju zaradi poškodovane desne pete precej pogosto obiskoval zdravniške ustanove. 

Aktualni predsednik slovenske vlade je torej tako kot vsak "navaden smrtnik" koristil sistem javnega zdravstva. Glede na to, da čez naš zdravstveni sistem pogosto slišimo številne pritožbe, predvsem zavoljo dolgih čakalnih vrst (tudi na urgentnih enotah), smo kabinet predsednika vlade povprašali tudi o tem, ali je bil premier s storitvami zadovoljen. Ne le zadovoljen, premier Golob naj bi bil z zdravstvenimi storitvami celo "zelo zadovoljen", so nam zaupali v njegovem kabinetu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 65
  • Kmodri 11:16 01.avgust 2023.

    Ne eno in ne drugo. Je šel k veterinarju!

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 05:58 01.avgust 2023.

    Jaz Dr.Golobu želim skorajšnje okrevanje in naj v prehrano vključi kdaj tudi kakšen sočen telečji zrezek z jurčki v smetanovi omakci in kruhovimi cmokci, seveda pa ne sme manjkati skodelica sočne solate. Na koncu pa sladoled. Oštja, se je začel ...prikaži več sušit ta naš Premier.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:52 01.avgust 2023.

    Ha ha ha, seveda je bil zadovoljen s storitvami v javnem zdravstu. Jaz sem tudi, tam kjer imam veze in poznanstva, ker sem tretirana popolnoma drugače kot tam kjer jih nimam.