Slovenija
13 ogledov

Je radarjem odklenkalo?

Požgan radar Fotosmedia
Mestni svet bi z Iskro prekinil pogodbo, opozicija ni zadovoljna.

“Pustite mi še nekaj časa, da se odločim glede kazni,” je po seji mestnega sveta med drugim dejal Milan Mikl, ki opravlja funkcijo župana. Bolj kot drugo branje proračuna je včeraj mestne svetnike razvnela naknadno predlagana točka, da se Mestna občina Maribor (MOM) s podjetjem Iskra Sistemi začne pogajati glede morebitne prekinitve pogodbe za sporne radarje. Svetniki so kljub številnim opazkam opozicije predlog vseeno potrdili. Pobuda za sklep je nastala po sestanku z omenjenim zasebnim partnerjem, saj je želel od občine izvedeti, kdaj bodo prekrškarjem začeli pošiljati in zaračunavati kazni.

Tožba 126 milijonov

“Imamo tri možnosti, in sicer da začnemo pošiljati položnice, da se poskušamo dogovoriti za sporazumno prekinitev pogodbe ali pa da nas Iskra Sistemi toži. Odločili smo se za sporazumno prekinitev,” je pojasnil Mikl. Neuradno je slišati, da so na Iskri napovedali tožbo v višini 126 milijonov evrov, če ne bo ne dogovora ne plačila.

Bodo radarje odpeljali?

Na občini pričakujejo, da bi se ocenil Iskrin vložek v semaforizacijo, ki bi ga občina odkupila, pogodbo o večletnem sodelovanju pa bi prekinili. “Po grobih ocenah gre za okoli sedem milijonov evrov. Do zdaj je Iskra namestila za okoli dva milijona evrov opreme, nekaj pa je imajo nabavljene, vendar še ni postavljena,” je dejal Mikl. Vili Eisenhut, direktor občinskega urada za komunalo, promet in prostor, je dodal, da v to ceno niso vključeni radarji, ki so last Iskre, zato naj bi jih podjetje ob prekinitvi pogodbe odpeljalo iz mesta.

V Iskri še skrivnostni

V Iskri Sistemih niso odgovorili na vprašanje, ali bodo pristali na sporazumno prekinitev pogodbe in kakšni so njihovi pogoji za to. Prvi mož podjetja Dušan Šešok je za STA povedal, da “podpirajo vsak razumen predlog, ki bo sprejemljiv za obe pogodbeni stranki. Za zdaj pa glede sporazumne prekinitve pogodbe ni bilo nikakršnih pogajanj.”

Komentarjev 1
  • privat 12:23 28.februar 2013.

    Narod je jasno dejan.".Nočemo radarjev"..in noben tat ali ravbar ne sme temu nasprotovati!!