Slovenija
13397 ogledov

Je smrtnost pri covidu-19 nižja kot pri gripi? "Tega ni mogoče sklepati iz naše študije!"

Koronavirus in duševno zdravje Profimedia
Kot kaže, je smrtnost pri covidu-19 bistveno nižja, kot se je domnevalo.

Raziskavo o razširjenosti bolezni bodo sicer podrobno predstavili danes, a je vladni govorec Jelko Kacin že razkril nekaj številk.

V raziskavi je sodelovalo 1368 ljudi, bolezen je prebolelo 41 ljudi, kar je tri odstotke. Ker gre za reprezentativen vzorec, lahko na njegovi podlagi sklepamo na celotno populacijo. Sodeč po podatkih iz raziskave je v Slovenijo covid-19 prebolelo 62.815 ljudi, umrlo jih je 98, kar je 0,16 odstotka vseh okuženih. Za gripo se ocenjuje, da je smrtna pri 0,5 do odstotka primerih. Res pa je, da za gripo obstaja cepivo in da je precejšen del populacije že prekužen. Poleg tega je zdravljenje hudo oziroma kritično bolnih s covidom-19 zelo dolgotrajno. 

S testiranjem smo, kot kaže, odkrili le dobra dva odstotka vseh okuženih oziroma povedano drugače, v resnici je bilo okuženih 43-krat toliko ljudi, kot smo jih s testi potrdili. 

Prvotne informacije iz kitajskih študij so bile, da je smrtnost pri covidu-19 več kot triodstotna, kar je dvajsetkrat več kot je moč sklepati na podlagi naša raziskave. Ogromno razliko so povzročili okuženi, ki nimajo simptomov. Od 41 oseb iz študije, ki so bolezen prebolele, sta le dva vedela, da sta bila bolna, vsi ostali pa niso kazali nobenih znakov in niso sumili, da so bili okuženi s koronavirusom. To pomeni, da je bilo asimptomatskih kar 95 odstotkov okuženih. Prvotne ocene so bile, da jih je le pet odstotkov.

Profesor Mario Poljak je ob predstavitvi raziskave dejal, da iz raziskave ni mogoče sklepati na nizko smrtnost zaradi covida-19 in da je treba biti pri tem previden. "Zaključek, da bolezen ni nevarna, ne bi bil primeren. Ponekod v Italiji je bila smrtnost tudi trikrat oziroma štirikrat višja kot sicer. Nedvomno so ljudje umirali, ker je bil zdravstveni sistem preobremenjen zaradi zdravljenja bolnikov s covidom-19, zaradi poznega prihoda v bolnišnico je v Italiji zaradi infarkta umrlo dvakrat več ljudi kot običajno. S karanteno smo v Sloveniji poskrbeli, da so vsi lahko prišli pravočasno v bolnišnici, to jim v Franciji, Španiji in Italiji ni uspelo," je povedal Poljak. Dodal je še, da se smrtnost lahko ugotavlja iz registra smrti, ne pa iz njihove raziskave. 

Tudi Miroslav Petrovec je dodal, da v študiji ni bilo zastavljeno vprašanje o smrtnosti in da iz nje tega ni mogoče sklepati. "Virus je še vedno v populaciji in če ne bomo upoštevali predpisanih ukrepov, ohranjanja razdaje in razkuževanja rok, se nam lahko zgodi, da se nam po poletju ukrepi vrnejo. Po obnašanju, ki je vidno v zadnjih dneh, se bojim, da se bo to zgodilo še prej," je opozoril. 

Več o raziskavi lahko preberete tukaj. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 05:24 07.maj 2020.

    [ … iz raziskave ni mogoče sklepati na nizko smrtnost zaradi covida-19 in da je treba biti pri tem previden. ] … nadaljuje in vehementno ugotavlja, da je BILO asimptomatskih kar 95 odstotkov okuženih. 😂 😂 Kdo je naročil ta ...prikaži več stresni test za gasilsko veselico, koliko bo to stalo davkoplačevalce, ali lahko pričakujemo še drugega?

  • suineg78 22:12 06.maj 2020.

    Vredno ogleda https://www.youtube.com/watch?v=k-moc9EIgbg

  • suineg78 21:08 06.maj 2020.

    Transparentnost je ključ. Vse države pod pokroviteljstvom NWO, in mi nismo izjema, na vse pretege dviguje smrtnost Covida. Če ne bi bilo tako, bi ves čas vedeli povprečno starost umrlih, pridružene kronične bolezni, točno katere teste uporabljamo in podatek ali ...prikaži več so ljudje umrli ZARADI ali z covidom. Ker se nič od tega ne objavlja smo bližje resnici, če uradno statistiko vzamemo kot lažno.