Slovenija
24 ogledov

Je Türk med obiskom NY kupil kolo?

(Foto: Youtube)
1/2
Žurnal24 main
Večdnevne obiske v tujini slovenski politiki izkoristijo tudi za bolj sproščene aktivnosti. Pahor si je tako v New Yorku ogledal muzikal Mamma Mia, predsednik Türk pa inovativno kolo.

Med zadnjim obiskom predsednika Danila Türka v New Yorku, v okviru katerega se je udeležil tudi visokega plenarnega zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov (GS OZN), si je predsednik vzel čas tudi za ogled koles.

Na urad predsednika republike smo že poslali vprašanje, ali je Türk omenjeno kolo tudi kupil in tako na simbolen način izkazal podporo slovenskim inovatorjem.

Na spletni strani podjetja Bigfish piše, da je treba za kolo odšteti 599 evrov.

Kot je razvidno iz videoposnetka na Youtubu (ogledate si ga lahko v razdelku VIDEO), se je Türk sredi New Yorka ustavil pri ustanovitelju podjetja Bigfish in direktorju Studia Moderna Sandiju Češku, ki je predsedniku pokazal inovativno zložljivo kolo.

Pahor med obiskom New Yorka na predstavi
V primerjavi s Türkom je Pahor svoj prosti čas v New Yorku izkoristil bolj sproščeno.

Kot smo poročali, si je med tamkajšnjim zadnjim obiskom ogledal muzikal Mamma Mia, kar je za Žurnal24 povedal eden izmed virov.

Takrat so iz kabineta premierja sporočili, da "uradni program delovnega obiska v New Yorku ni vključeval udeležbe nobene kulturne prireditve. V petek zvečer, ko pa ni bilo predvidenih drugih delovnih obveznosti, pa so si predsednik vlade Borut Pahor in spremstvo na lastne stroške ogledali kulturno prireditev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.