Slovenija
313 ogledov

Je za posojilo dobil BMW X6?

Poto%C4%8Dnik, Hypo Banka
1/5
Žurnal24 main
Afera Hypo. Nekdanji vodilni naredili za vsaj pet milijonov evrov škode.

Policija je v sklopu včerajšnje preiskave v zadevi Hypo odpeljala tudi BMW X6 nekdanjega predsednika uprave banke Hypo Antona Romiha. Po neuradnih informacijah policisti sumijo, da je več kot 60 tisoč evrov vreden avtomobil dobil v zameno za odobreni kredit.

“Imamo nekatere primere posojil, ki jih banka ne bi smela dati, saj tudi v dobrih časih najbrž ne bi bila odplačana,” je včeraj popoldne dejal novi šef Hypa v Sloveniji Alexander Picker.

Alexander Picker, hYPO BANKA | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V preiskavi zlorabe položaja in nedovoljenega prejemanja daril je bilo sicer pridržanih deset ljudi. Več so jih pripeljali tudi na sedež banke, kjer so bili še pozno popoldne. “Imajo pravico biti zraven, ko se pregledujejo njihovi osebni računalniki,” je pojasnil Picker.

Banka Hypo je sicer po neuradnih informacijah policijo že pred tedni obvestila o izsledkih interne revizije, zdaj pa so prišli kriminalisti dokumente iskat uradno, s sodnim nalogom.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Preiskava bo po napovedi policije trajala več mesecev. Dejstvo, da sodelujejo tudi z avstrijskimi, liechtensteinskimi in hrvaškimi organi pregona, nakazuje, da gre tudi za sporne posle z Vegradom pri nas in na Hrvaškem.

Skupna nastala škoda naj bi bila po prvih ocenah okrog pet milijonov evrov. Po neuradnih informacijah so bili poleg Romiha pridržani nekdanji šefi Hypo Leasinga Andrej Potočnik, Aleksander Skubic in Marcel Sumper ter člana uprave banke Andrej Lah in Urban Golob.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.