Slovenija
3453 ogledov

Je zaradi rakete na Poljsko ogrožena tudi Slovenija?

Robert Golob Vlada RS
Po neuradnih informacijah danes sestanek najvišjega vladnega varnostnega organa.

Zaradi izstelka, ki je včeraj priletel na kmetijo v Przewodówu na polskem ozemlju, tik ob meji z Ukrajino, naj bi se po neuradnih informacijah portala 24ur danes sestal svet za nacionalno varnost, posvetovalno in usklajevalno telo vlade za področje nacionalne obrambe, varnostnega sistema, sistema zaščite in reševanja in druga vprašanja nacionalne varnosti, ki mu predseduje predsednik vlade.

Prve informacije preiskave kažejo, da rakete ni izstrelila ruska vojska. 

Poljska je medtem razglasila povečano pripravljenost oboroženih sil na meji z Ukrajino. Poljska vlada je zahtevala tudi aktivacijo 4. člena pogodbe Zveze Nato, ki predvideva posvet članic Nata. Ta člen se sicer uporabi v primeru, če je po mnenju katere od pogodbenic ogrožena ozemeljska celovitost, politična neodvisnost ali varnost katere koli pogodbenice. 

Sejo sveta za obrambo je sklicala tudi. "V odgovor na prekinitev dobave nafte po naftovodu Družba in rakete, ki so zadele poljsko ozemlje, je madžarski premier Viktor Orban sklical izredno sejo sveta za obrambo," je sporočil tiskovni predstavnik madžarske vlade.

Rusko obrambno ministrstvo jezanikalo, da so njihove rakete padle na poljsko ozemlje in poročanja označilo za "namerno provokacijo". "Rusija ni izvedla nobenih raketnih napadov na cilje v bližini ukrajinsko-poljske meje. Razbitine, ki so jih objavili poljski mediji, nimajo nobene zveze z ruskim orožjem," so sporočili. Raketa naj bi bila sicer ruske izdelave.

 

Komentarjev 14
  • Pierre 19:00 16.november 2022.

    Kako potem, a bo raketa padla na nas ali ne????

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 11:46 16.november 2022.

    Dokler bo samo izključno Rusija kriva za to vojno in dokler bo zahod pošiljal orožje Ukrajini je tudi Slovenija ogrožena , ker to ni vojna med Rusijo in Ukrajino , pač vojna med Rusijo in ZDA , odvija se pa ...prikaži več na ozemlju Ukrajine in ozemlje Rusije , sploh pa ZDA ni ogroženo , lahko pa postane ogroženo ozemlje Evrope vključno s Slovenijo

  • munja 11:20 16.november 2022.

    Resnica, kdo je izstrelil raketo,ne bo nikoli prišla na dan.