Slovenija
11 ogledov

Jek spet obratuje

NEK Nataša Černič Cvetanovski
Zaustavitev ni bila povezana s stanjem elektrarne, temveč s kratkotrajno motnjo v elektronskem tokokrogu.

Jedrska elektrarna Krško (Jek) spet obratuje. Zaradi neustreznega delovanja novega merilnega sistema temperature reaktorskega hladila pri prehajanju na polno noč se je po zadnjem remontu v soboto samodejno zaustavila.

Kot so pojasnili v Jeku, je kljub temu, da so bili vsi kazalci delovanja elektrarne normalni, brez odstopanj in na ravni pričakovanj, njeno zaustavitev povzročilo proženje ene od reaktorskih zaščit, vendar ne zaradi kakšnih zunanjih napak, temveč zaradi elektronske ali električne kratkotrajne motnje v elektronskem tokokrogu zaščite.

V Jeku so tudi poudarili, da zaustavitev ni bila v nobenem primeru povezana s stanjem elektrarne, vsi njeni parametri pa so bili ob zaustavitvi na normalnih vrednostih.

Komentarjev 2
  • dd 17:12 25.november 2013.

    Če se že pri vsem zgledujemo po naprednem svetu, se pa dejmo še pri jedrskih elektrarnah. Japonska zapira vse, Nemčija zapira vse,.. pa naj še Slovenija. Tako bi naredili en velik korak za človeštvo in za varovanje narave.

  • privat 14:23 25.november 2013.

    vse je samo skupek besed...napaka na tem ali na unem...račun pa je en velik minus!! Zanimljivo pa je da nekateri imajo ne glede na ta megagiganski minus vesoljske plače.Ja vsekakor nedelovna uprava je giganska in gigansko draga..vsi drugi ki ...prikaži veči delajo so pa na minimalni plači!..no vse so samo besede ,ki se dajo obračati,prestavljati in opravičiti..Glavno da je minus.