Slovenija
49 ogledov

Jelinčič: Gantar je kršil ustavno pravico

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Poslanec SNS Zmago Jelinčič je predsednika DZ Pavla Gantarja obtožil, da mu je "prepovedal govoriti" med razpravo o poročilu Varuha človekovih pravic RS. Gantar očitke zavrača.

Kot je pojasnil predsednik DZ Gantar, je poslanec zamudil, tako da je sam potem ravnal po utečenem postopku.

"Poslanec, ki je zamudil, ni mogel več dobiti besede namesto nekoga drugega iz njegove poslanske skupine. To je trdno pravilo v tem državnem zboru že vrsto let. Če bi bilo drugače, bi vsi zamujali in ne bi imeli nobenega vrstnega reda," je poudaril predsednik DZ.

Jelinčič je nasprotno prepričan, da mu je Gantar kršil ustavno pravico do svobode govora. "Ne dovoliti opoziciji, da pove, kar misli, je grozljivo," je prepričan.

Poslanci so sicer obravnavali poročilo Varuha človekovih pravic RS za lani, v katerem varuhinja Zdenka Čebašek - Travnik sprašuje, ali je Slovenija še socialna in pravna država.

V tej luči so izpostavili zlasti kršenje pravic delavcev in zagotavljanje enakega dostopa dobrin za vse, kar je v času krize še posebej v ospredju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.