Slovenija
306 ogledov

Jelinčič in Kresalova sta podpisala premirje

Jelinčič pravi, da se ne čuti krivega, češ da so bile njegove besede izrečene ko Žurnal24 main
Nekdanji poslanec in bivša ministrica sta na sodišču zakopala bojno sekiro v zameno za opravičilo in 2.700 evrov.

Šefu Slovenske nacionalne stranke (SNS), nekdanjemu poslancu Zmagu Jelinčiču Plemenitemu se ne bo treba zagovarjati na sodišču, ker naj bi užalil nekdanjo ministrico za notranje zadeve (MNZ) Katarino Kresal. Jelinčič in Kresalova sta namreč sklenila premirje še preden je stekel sodni proces proti Jelinčiču.

"Sklenili smo poravnavo, a podrobnosti ne želim razkrivati. Konec koncev tudi nikogar ne zanima, kaj sva se dogovorila na sodišču. Povem pa lahko le, da je gospod Goran Klemenčič medtem odstopil od pregona," pojasnjuje Jelinčič. Postopek je s tem pravnomočno zaključen, saj sta se obe strani odpovedali pravici do pritožbe.

Dobil je denarno kazen

Kot sporočajo z Evropskega centra za reševanje sporov, ki ga Kresalova vodi skupaj z nekdanjim ministrskim kolegom Alešem Zalarjem, mora Jelinčič Kresalovi plačati 2.700 evrov odškodnine. Kresalova Jelinčiču očita, da jo je užalil, škodil njeni časti in dobremu imenu, ker je leta 2010 v javnost posredoval domnevno ponarejene prepise elektronskih dopisovanj med Kresalovo in tedanjim državnim sekretarjem na MNZ Goranom Klemenčičem. Jelinčič je tedaj Kresalovi očital, da naj bi usmerjala policijsko preiskavo, ki je tedaj potekala proti Jelinčiču, njegovemu strankarskemu kolegu, trenutno obsojenemu Srečku Prijatelju in bivšemu ministru za kmetijstvo Milanu Pogačniku.

Jelinčiču je zaradi domnevne žaljive obdolžitve Kresalove sicer grozilo do pol leta zapora.

Komentarjev 1
  • Žvižgač 23:10 25.avgust 2014.

    Pajo patak dobio zadatakda nategne patkuu guzicu njoj slatku.