Slovenija
19 ogledov

Jelinčič nad Hanžka

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Jelinčič ovadil Hanžka zaradi suma kaznivega dejanja razžalitve. Hanžek: ''Povedal sem, kar si mislim''.

V ovadbi Zmago Jelinčič navaja besede, ki jih je Matjaž Hanžek, nekdanji varuh človekovih pravic, izrekel za tretji program nacionalne televizije in so bile predvajane 13. marca. Hanžek je tako po navedbah SNS med drugim dejal: "Že večkrat je bilo napisano, da Jelinčič ima svojo ceno in da njegovi poslanci glasujejo tako, kot nekdo mošnjo razveže, in mu je popolnoma vseeno, ali je to nacionalni interes, za katerega se tako blazno bori, in ali pa kaj drugega, tako kot je pomagal pred 30 leti vlomiti v Narodni muzej in ukradel nacionalno zbirko ali za 20-kratno vrednost prodal neke bankovce Narodnemu muzeju, in lahko bi vam naštel še kakih trideset podobnih zgodb".

Prav tako navajajo Hanžkov komentar, da želi Jelinčič malo zaslužiti: "Letalski muzej mu je pač slučajno izgovor za to, da bi kaj zaslužil."

Pritiski, da bi se odločili prav
''Če je tisto, kar je resnica, problematično, potem ima argumente. Jaz sem samo povedal tisto, kar mislim,''  je prepričan Hanžek in dodaja, da je to že druga ovadba, ki jo je proti njemu vložil Jelinčič.

Meni, da je ovadbo vložil ravno sedaj, ker ima svet Narodnega muzeja v ponedeljek sejo, na kateri bodo govorili tudi o  prej omenjenih bankovcih:
''To je nekakšno opozorilo, da se bomo odločali pravilno.'' Že decembra so ga pozvali, naj predloži dokaze o lastništvu.  

Ni sedel zaradi režima
'Ko človek omeni, da bi morali biti politiki malo bolj odgovorni za svoja dejanja, to označujejo za napad na svobodo govora. Sam pa to svobodo govora s pridom izkorišča. Govori o različnih skupinah ljudi, ko pa mu kordoli omeni, da je bil leta 1974 oziroma 1975 sokriv za vlom v Narodni muzej, za kar je dobil tudi zaporno kazen, takrat pa pozabi na svobodo govora in začne takoj preganjati s kazenskimi ovadbami,''
dodaja Hanžek. Po njegovih besedah so med omenjenim ropom ukradli pištole iz 16. stoletja in jih odnsesli v Anglijo: ''To, da je v prejšnjem režimu sedel zaradi politike je čista izmišljotina.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.