Slovenija
30 ogledov

Jelinčič ne bo kandidiral

Razstava Aleksandre Tise Jelinčič Daniel Kasap/PIXSELL
Zmago Jelinčič, sicer redni udeleženec predsedniških volitev, je danes napovedal, da ne bo kandidiral.

Da umika neformalno napovedano kandidaturo, je danes predsednik stranke SNS Zmago Jelinčič sporočil na tiskovni konferenci. Pravi, da noče biti del sistema, ki uničuje domovino, koga bo podprl na jesenskih volitvah, pa ni razkril.

"Od leta 1992 gre vse navzdol, kot kaže, da je bil namen uničiti državo", je povedal Jelinčič in dodal, da je Slovenija izgubila svoj sijaj, ki ga je imela leta 1991. Ob tem je izrazil upanje, da ji bo ta sijaj vrnil bodoči predsednik.

Zarubljen

Jelinčičeva SNS je na predčasnih parlamentarnih volitvah izpadla iz parlamenta. Vendar ima Jelinčič še vedno opravka s hramom demokracije: zaradi nevrnjenih knjig so mu namreč zarubili 10.000 evrov.

Tekma teče naprej

V predsedniški tekmi – kampanja se še ni uradno začela – so za zdaj sedanji predsednik Danilo Türk, nekdanji minister iz vrst SDS Milan Zver, nekdanji premier in do nedavnega predsednik stranke SD Borut Pahor ter neodvisni kandidat Marko Kožar.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.