Slovenija
22 ogledov

Jelinčič zahteva Anderličevo razrešitev

Anton Anderlič je po Jelinčičevem mnenju preveč pacifistično usmerjen. Žurnal24 main
Prvak SNS Zmago Jelinčič poziva predsednika DZ Franceta Cukjatija, naj Antona Anderliča razreši s funkcije predsednika odbora za obrambo zaradi "pacifističnih usmeritev."

V pismu Cukjatiju Jelinčič piše, da predsednikov način razmišljanja in delovanja ter vodenja sej odbora ni primeren, saj je Anderlič "človek, ki odkrito sovraži orožje in se ga ne želi niti dotakniti, kaj šele uporabljati." Jelinčič dvomi o Anderličevem celotnem odnosu do obrambe Slovenije. Pravi, da bi bilo zanimivo pogledati, ali je v času slovenskega osamosvajanja podpisal "belo listino", ki ni zagovarjala oboroženega boja za osamosvojitev svoje države, "ampak vse kaj drugega".

Jelinčič, tudi član odbora za obrambo, izpostavlja tudi vprašljivost funkcije predsednika odbora za obrambo v luči prihajajočega predsedovanja Slovenije EU, ko bo Slovenija obenem tudi "nosilka obrambnih in varnostnih zadolžitev ter funkcij znotraj Unije". Jelinčič je prepričan, da jih v sklopu odbora DZ za obrambo "ne bo mogla učinkovito izvajati, predvsem zaradi pacifističnih usmeritev predsednika odbora za obrambo."

Anderlič na pozive odgovarja, da pisma ne bi jemal resno, če ne bi odražalo splošnega prizadevanja koalicije, da utiša opozicijo. Ni mu jasno, zakaj se je prvak SNS pridružil tem prizadevanjem. Problematično se mu zdi, da se obračunava z mnenji in razmišljanji, kar po Anderličevem mnenju sploh ni v duhu parlamentarizma ali demokratičnega razmišljanja. Anderlič dodaja, da ne pozna nobene "bele listine" in da je dvomljivo, ali je sploh obstajala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.