Slovenija
132 ogledov

Jelinčičeva žena kupila parcelo

Monika Jelinčič Zmago Jelinčič Plemeniti Mediaspeed.net
Na javni dražbi je žena predsednika SNS kupila parcelo, vredno pol milijona.

Žena predsednika SNS Zmaga Jelinčiča, Monika, je za 576 tisoč evrov kupila parcelo v Semedeli v izmeri 2211 kvadratnih metrov, katere izklicna cena je bila 552 tisoč evrov. Kakšen je bil razlog za nakup, Jelinčičeva ni želela povedati.

Zmago Jelinčič pa je za zurnal24.si dejal, da na kupljeni parceli z ženo Moniko nameravata zgraditi družinsko hišo in se čez čas, verjetno ob upokojitvi, z družino preseliti na Obalo. Parcele nikakor ne namerava prodajati naprej.

Eden redkih politikov z debelo denarnico

Na vprašanje, odkod 576 tisoč evrov denarja za nakup parcele v Semedeli, je Jelinčič odgovoril, naj ne pozabimo, s kakšno popotnico je prišel v politiko. "Ne pozabite, da sem v politiko prišel s hišo v centru Ljubljane, s firmo Zbiranje in predelava zdravilnih zelišč, privatno banko in hranilnico in da nisem prišel gol in bos, tako kot 99 odstotkov ostalih politikov," je dejal Jelinčič.

Zemljišče je bilo sicer v celoti kupljeno z gotovino, brez bančnih posojil. A kot poročajo spletne Finance, sta del denarja prispevala skupaj z ženo, del pa so jima posodili prijatelji. Kateri, Jelinčič ni razkril.

Sicer pa so predstavniki krajevne skupnosti Ankaran med potekom javne dražbe nepremičnin v lasti koprske občine prejeli začasno odredbo upravnega sodišča v Ljubljani, s katero se zadrži dražbo v delu, ki se nanaša na nepremičnine na območju Ankarana. Zanje sicer nihče ni plačal zahtevane varščine, kar je bil pogoj za sodelovanje na dražbi, in tako do prodaje spornih zemljišč tudi brez odločitve sodišča na današnji dražbi ne bi prišlo.
Podpredsednica krajevne skupnosti Ankaran Barbara Švagelj, ki je pred samo dražbo zbrane interesente ponovno opozorila, da bodo morebitno prodajo nepremičnin v Ankaranu izpodbijali z vsemi pravnimi sredstvi, je opozorila na pomen odločitve sodišča. Ta namreč pomeni, da se na sodišču strinjajo z njihovim pogledom, da je imetje Občine Ankaran "zamrznjeno do konstituiranja občine" in da z njim Mestna občina Koper ne more prosto razpolagati in ga prodajati.

Sporazumna razdelitev premoženja občine

Kot izhaja iz sklepa upravnega sodišča v Ljubljani, ki ga je medijem posredoval predsednik krajevne skupnosti Ankaran Gregor Strmčnik, je to upoštevalo odločbo ustavnega sodišča, s katero je bila ustanovljena Občina Ankaran. Pri tem so zapisali, da se premoženje občine, ki se razdeli na dvoje ali več novih občin, razdeli sporazumno.

"Dokler župani ne sklenejo sporazuma, opravljajo le posle rednega upravljanja s še nerazdeljenim skupnim premoženjem organi občine, na kateri je skupno premoženje," piše v obrazložitvi sodišča.
Dražba nepremičnin na območju Ankarana pa nasprotno "ne predstavlja poslov rednega upravljanja s premoženjem, marveč posle razpolaganja s premoženjem Občine Ankaran". Z morebitno prodajo teh nepremičnin pa bi po presoji sodišča tožniku, svetu krajevne skupnosti Ankaran, "nastala težko popravljiva škoda".

Bo v Semedeli nova plaža ?

Sicer pa je občini danes med drugim uspelo prodati nekaj drugih nepremičnin. Zanimivi sta bili predvsem prodaji nepremičnin v Semedeli.

Prva parcela v izmeri 845 kvadratnih metrov z izklicno ceno 211 tisoč evrov je po večkratnem višanju nazadnje šla v roke Samiju Ayariju za skoraj dvakratno ceno, natančneje 420 tisoč evrov brez davka, parcelo pa naj bi imel, kot je dejal, "za družino". Na vprašanje, ali bo na tej parceli nekega dne plaža, je odgovoril zgolj: "Upamo."

Za isto parcelo se je potegovala tudi Monika Zupanc Jelinčič, sicer soproga predsednika SNS Zmaga Jelinčiča, a je za 576 tisoč evrov kupila drugo parcelo v Semedeli v izmeri 2211 kvadratnih metrov, katere izklicna cena je bila 552 tisoč evrov.


Komentarjev 7
  • knoflca 19:18 11.avgust 2011.

    je bil vsaj nakup pošten (dražba)

  • mirko 19:06 11.avgust 2011.

    Ja, mislim da večina slovencev zanima od kod tako velik denar gospe Jelinčič. Je mogoče znanstvenica in je prodala kak svoj izum? Ah, zopet je kak kredit vmes od ene banke po liniji veze in poznanstva.

  • albert 19:03 11.avgust 2011.

    Če imaš Plemenito banko se ukvarjaš z baletom zraven pa še rožce zbiraš ni hudič,da ne bi imel milijonov!