Slovenija
23790 ogledov

Jelko Kacin ne bo več vladni govorec

Jelko Kacin STA
Vlada Republike Slovenije je na današnji seji izdala odločbo, s katero bo z 18. januarjem Jelka Kacina imenovala za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše.

"Zakon o Vladi Republike Slovenije v prvem odstavku 24. člena določa, da vlada lahko na predlog predsednika vlade ali ministra brez resorja imenuje državno sekretarko ali državnega sekretarja, ki pomaga predsedniku vlade ali ministru brez resorja pri opravljanju njegove funkcije v okviru danih pooblastil," so sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Jelko Kacin bo kot državni sekretar usklajeval logistični del akcije množičnega cepljenja zoper covid-19 v organizaciji Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter skrbel za ažurno izmenjavo informacij in podatkov v povezavi s cepljenjem med pristojnimi institucijami Vlade Republike Slovenije ter institucijami Evropske unije.

Tehnične pogoje za delo državnega sekretarja bo zagotovilo vodstvo Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

Napredovanje pa se bo Kacinu precej poznalo tudi pri plači. Veleposlanik ima osnovno plačo od 2473 do 3661 evrov, medtem ko je državni sekretar uvrščen v plačne razrede od 59 do 61, to pa pomeni osnovno plačo od 4283 do 4632 evrov bruto. Povišica osnovne plače bo torej od 622 do 2159 evrov, odvisno v kateri plačni razred je bil uvrščen zdaj in v katerega bo po novem. 

Končujejo se tudi Kacinovi dnevni nastopi pred TV kamero, saj ne bo več opravljal vloge govorca vlade. Začasno naj bi ga nadomestila njegova namestnica Maja Bratuša.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 10