Slovenija
16 ogledov

Jelušičeva z blogom nad Širco

Ljubico Jelušič je zmotila izjava Majde Širca v intervjuju za Žurnal, da bi ukin Žurnal24 main
Ministrica. Mors: Gre za osebni blog, na katerem izraža osebna mnenja.

Zapisi. "Intervjuvanka nam v svojem razvojnoreformnem žaru še pove, da bi ukinila obrambno ministrstvo. Po vsej verjetnosti bi obrambo kot dejavnost države vključila v svojo kulturno revolucijo tako, da bi svoje finančno dobro stoječe in gospodarno ministrstvo reformirala v ministrstvo za napadalno kulturo," se je na svojem blogu ministrica za obrambo Ljubica Jelušič obregnila ob izjave svoje vladne kolegice, ministrice za kulturo Majde Širca, v intervjuju za naš časopis.

Spletni naslov
Povezava. Blog Jelušičeve je dostopen na http://ljelusic.blog
spot.com/
in za zdaj vsebuje tri zapise. Vsi so nastali 9. februarja.

Osebno mnenje
Da je Jelušičeva res avtorica zapisov, so nam potrdili na ministrstvu za obrambo (Mors). Vseeno jih ne komentirajo, saj gre za njene osebne zapise, pravijo.

Proti malemu delu?
V drugem zapisu pa je Jelušičeva o vladi, katere članica je, razmišljala takole: "Ali je vlada sposobna tem mladim ponuditi vero v prihodnost in kmalu tudi kakšno delo? In to ne malo delo!" Obregnila se je še ob javni sektor, tudi lastno ministrstvo: "Mladih operativnih ljudi, ki bi v javnem sektorju skrbeli za učinkovito opravljena javna dela, pa je malo, ponekod, kot je primer upravnega dela ministrstva za obrambo, že dve leti nič."

O mejah svobode
Sociolog Samo Uhan meni, da minister ni povsem običajen državljan ter da se zaradi svojih nalog in privilegijev vendarle odreka delu zasebnosti. "To je povezano s politično kulturo in načinom razumevanja prevladujoče politike o svoji poziciji," je pojasnil Uhan. Leve vlade so po njegovem mnenju po navadi sicer liberalnejše in dopuščajo več svobode v izrekanju. "Vendar se je treba spraševati o mejah te svobode, da ni na koncu kontraproduktivna. Minister je ne nazadnje tudi prisegel, da bo učinkovit v svojem delu. Če je hkrati v opoziciji in poziciji, je to vprašljivo," je sklenil Uhan.

V kabinetu predsednika vlade zapisov ne komentirajo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.