Slovenija
17 ogledov

˝Jelušičevi ne prisluškujemo˝

25_03_09_anpe_ljubica_jelusic Žurnal24 main
Policija ni in ne prisluškuje ministrici za obrambo Ljubici Jelušič, je na seji odbora za obrambo povedal direktor uprave kriminalistične policije Aleksander Jevšek.

Državni sekretar na notranjem ministrstvu Goran Klemenčič pa je razkril, da je policija Černačevi komisiji že sporočila, da so prenehali razlogi za odlog parlamentarnega nadzora.

V razpravi na odboru za obrambo so si bili poslanke in poslanci neenotni že pri tem, ali je razprava sploh smiselna. Predsednik odbora Jožef Jerovšek iz SDS, kjer so tudi predlagali sejo, je vztrajal, da je razprava koristna.

Prisluhi pogovora med poslancem SNS Zmagom Jelinčičem in Jelušičevo so namreč po njegovem namerno zbijanje kredibilnosti ministrici. Na drugi strani pa je poslanec SD Dušan Kumer trdil, da je bila ta seja sklicana v kontekstu opozicijske kampanje, da naj bi živeli v policijski državi.

Poslanci so sprejeli le seznanitveni sklep, zavrnili pa so opozicijske predloge sklepov, med njimi poziv notranji ministrici Katarini Kresal, da se Jelušičevi opraviči, da se je njeno ime na takšen način pojavilo v javnosti.

Mediji so o prisluhih med ministrico in poslancem, ki sta v telefonskem pogovoru govorila o letalskem muzeju, ki ga je želel Jelinčič postaviti v Murski Soboti, poročali 30. marca. Na ministrstvu so kmalu pojasnili, da Jelušičeva s prisluškovanjem ni bila seznanjena in ni bila o tem nikoli obveščena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.