Slovenija
328 ogledov

Jenullu policija poslala položnico za 34 tisočakov

protest zoper PCT Saša Despot
Prejel položnico za povračilo policijskih stroškov v zneksu 34.000 evrov. Poslanec SD Marko Koprivc ocenjuje, da je to znesek za uresničevanje ustavne pravice do mirnega zbiranja in javnih zborovanj.

Eden izmed vidnejših petkovih protestnikov Jaša Jenull je prejel tretji zahtevek za povračilo policijskih stroškov za varovanje protestov, tokrat v višini 34.000 evrov, poroča spletni portal N1. Šlo naj bi za stroške shoda, na katerem so protestniki na Trgu republike brali slovensko ustavo. Izjavo za medije bo Jenull v sodelovanju z nekaterimi civilno-družbenimi organizacijami predvidoma podal danes ali v petek.

Jenull je sicer prvo položnico v višini 2255 evrov za varovanje policijskega shoda, ki je potekal 2. oktobra 2020, prejel konec lanskega leta, drugi zahtevek v višini 3778 evrov pa februarja letos. Slednji se je nanašal na stroške, ki naj bi jih imela policija z varovanjem protesta 4. septembra 2020, še poroča N1.

Poslanec SD Marko Koprivc pa je ob tem v današnji izjavi za medije izrazil podporo ustavni pravici do zbiranja in združevanja. Hkrati je pozval državljane, da se ne ustrašijo "tovrstnih pritiskov". Kot je še dejal, lahko aktualno stanje v državi državljani spremenijo s tem, da se udeležijo aprilskih državnozborskih volitev, saj bodo takrat odločali, ali "želimo demokratično Slovenijo, za kakršno smo se odločili leta 1991, ali si želimo Republike Slovenije kot avtoritarne države".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • PasjaProcesija 18:06 10.marec 2022.

    Da gre po svetu zares se vidi, ker je ta članek spregledan. V običajnih razmerah bi se tu leve in desne prodane duše kregale ter svojim političnim idolom pripravljale teren za volitve. Še vedno počnejo vse na enak način, samo ...prikaži več nekako jim je uspelo žarišče prestaviti v Ukrajino. Pogovori so enako butasti in predvidljivi kot prej. Na podlagi politične opredelitve uporabnika lahko dokaj natančno napoveš njegovo stališče do vojne. Anti-Janša in pro-Janša stališči sta v Ukrajini zrcalno enaki kot tu.