Slovenija
28 ogledov

Jerajeva bo vztrajala

Alenka Jeraj je napovedala, da bodo zaslišanja nadaljevali, zaključno poročilo o Žurnal24 main
Komisija. Vse za to, da bi dokazali, da je Zoran Janković izkoristil položaj.

“Ocenjujemo, da je Zoran Janković s tem, ko je zavajal ministrstvo in mestne svetnike, izkoristil svoj položaj, ki ga ima kot župan. Uspelo mu je, da je bil sprejet občinski prostorski načrt, ki je nekajkrat povečal vrednost zemljišč njegove družine,” je dejala Alenka Jeraj (SDS), predsednica parlamentarne komisije, ki se ukvarja z gradbenimi posli, in dodala: “Vsa pričanja so namenjena temu, da to dokažemo.

Župan je po njenih besedah politično odgovoren, so pa v zvezi s tem januarja kazensko ovadili okoljskega ministra Roka Žarnića, ki je priznal, da je prostorski dokument podpisal za nazaj. “Se bo pač skozi raziskavo ugotovilo, kdo je koga zavajal,” meni Jerajeva.

Ovadba zoper Jureta Jankovića je cenena politična igra Jerajeve in Pukšiča, iz katere ne pričakujem, da se bo karkoli razvilo.
Aleksander Čeferin, 
odvetnik
Župan: Neargumentirano
Prejšnji teden je komisija, kot smo pisali, kazensko ovadila še županovega sina Jureta Jankovića (zaradi suma krivega pričanja in uporabe krive listine), prodajalca zemljišča na Smodinovcu Aleša Seliškarja (krivo pričanje) in neznanega Srba (kriva listina).

Sklep o ovadbah so podpisali le opozicijski člani komisije, kar jim omogoča pravilnik. “Večino v komisiji ima koalicija, ki očitno ni zainteresirana, da karkoli ugotovimo o njihovem političnem botru,” je o tem, da koalicija ni hotela glasovati niti o vmesnem poročilu komisije, dejala Jerajeva.

Janković je v ponedeljek komentiral, da so mnenja Jerajeve v poročilu “popolnoma neargumentirana”, zlasti tista, ki se nanašajo na cenitev zemljišč.

Protikorupcijska komisija
Član komisije Franc Pukšič (SLS) je včeraj opozoril, da je župan politično odgovoren tudi za domnevno sporne donacije občini. Priče so izpovedale, je dejal, da nekatere donacije niso izpolnjevale pogoja prostovoljnosti.

Na vprašanje, ali jih glede donacij zanima tudi kazenska odgovornost župana, je Jerajeva odgovorila, da se s tem ukvarja protikorupcijska komisija. “Komisija prijave oziroma primera nima v postopku obravnave,” pa so nam o domnevno spornih donacijah sporočili s protikorupcijske komisije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.