Slovenija
49 ogledov

Jeseni naprodaj stanovanja v Celovških dvorih

ljubljana 25.03.10, celovski dvori, novo naselje, foto: anze petkovsek Anže Petkovšek
Skoraj pet let potem, ko so bila naprodaj prva stanovanja v Celovških dvorih, bo DUTB začela prodajati zasežene stanovanja.

DUTB bo prvi paket stanovanj v Celovških dvorih v Ljubljani iz stečajne mase Vegrada AM v prodajo ponudila letošnjo jesen. Po nedavni odločitvi sodišča, ki je končalo spor o stanovanjih med DUTB in NLB, bo v 226 stanovanjih opravila še manjša popravila.

"Stanovanja so sicer v zelo dobrem gradbenem stanju," so povedali v Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB), kjer so spomnili, da je virtualni ogled soseske Celovški dvori na voljo na njihovi spletni strani www.celovskidvori.eu.

Stanovanja se bodo v prvem obdobju predvidoma prodajala po prodajnem pristopu Dnevi odprtih vrat - 30/45 dni in z zbiranjem zavezujočih ponudb. Kakšne bodo cene, v DUTB ne razkrivajo, saj bo ocenjena tržna cena vsake enote različna, v njej pa bodo upoštevane lega, razgled, funkcionalnost, površina ipd.

V DUTB ocenjujejo, da je v Ljubljani relativno veliko povpraševanja po stanovanjskih nepremičninah. "Zato bomo stanovanja v Celovških dvorih v primerjavi z alternativami na trgu ponudili z dobrim razmerjem med kakovostjo in ceno," so zagotovili.

DUTB je že v začetku 2014 računala, da bo stanovanja obnovila in prodala sama. A se je zapletlo pri prenosu 110 milijonov evrov vredne terjatve, ki jo je imela NLB do Vegrada AM v stečaju, saj je bilo nanjo prenesene le 70,6 odstotka terjatve. S tem se je za lastništvo nad stanovanji začel spor med NLB in DUTB.

Gre za drugi velik paket stanovanj, ki jih bo na trg dala DUTB. Predvidoma konec poletja naj bi bila končana tudi obnova koprske soseske Nokturno, kjer je DUTB lastnica 215 stanovanj, nato pa naj bi stekla njihova prodaja.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 2
  • Žurnalček 18:39 15.julij 2016.

    Pozabil na najbolj važno - proga - kjer se ponoči trese pol Šiške , ko gre tovorni mimo !

  • Žurnalček 18:37 15.julij 2016.

    Teli mandelci na DUTBu očitno ne vedo , da lega , funkcionalnost in razgled ne pomenita absolutno nič , ko imaš v zgradbi dvanajst t družin Romov ,preseljenih iz Žal , oz. 100 socialnih stanovanj , kjer vsi najemniki prejemajo ...prikaži večajo denarno pomoč za plačilo stanarine. Celovški dvori so daleč od tega , da bi bili eksluziva , sploh pa ko celo noč brni 250 busov LLP -eja , ko jih servisirajo in parkirajo .