Slovenija
16 ogledov

"Jeseni se boste vozili v Kranj"

null Žurnal24 main
239 posameznikom Merkurjeve komerciale v Celju bo omogočena vožnja v Naklo, se glasi dogovor med vodstvom in delavci. "Zaposleni se s tem ne strinjajo," nam je zatrdila uslužbenka Merkurja v Celju.

"Jutri čaka na računalnikih zaposlenih sporočilo, da se bodo v jesenskih mesecih začeli v službo voziti v Naklo. To so večinoma zaposleni nekdanje Kovinotehne Celje, katero je Merkur prevzel že pred leti. Ker pa se zaposleni s tem ne strinjajo, bodo povzeli aktivnosti, o katerih se bodo dogovorili v naslednjih dneh," nam je zatrdila bralka, sicer uslužbenka Merkurjeve enote v Celju, katere osebne podatke zaradi želje po anonimnosti hranimo v uredništvu.

Predstavniki vodstva in delavcev so se namreč danes dogovorili, da bo 239 posameznikom omogočena bodisi vožnja v Naklo bodisi prekinitev delovnega razmerja s pripadajočo odpravnino.

Raje odpravnino kot vožnja
Med zaposlenimi v komerciali na lokaciji Celje so v preteklih dneh izvedli anketo, ki jo je izpolnila približno tretjina zaposlenih, pokazalo pa se je, da bi velika večina raje vzela odpravnino in si iskala novo službo, kot se vozila v Naklo. Predvsem za tiste, ki imajo manjše otroke ali kakšne druge obveznosti, namreč vožnja v Naklo ni sprejemljiva.

"Upoštevali bomo maksimalno rezultate ankete med zaposlenimi, tako da bodo delavci maksimalno zadovoljni, kolikor so seveda v danem položaju sploh lahko zadovoljni," je zatrdil predsednik uprave Bojan Knuplež. Poudaril je, da s 1. oktobrom zagotovo ne bo selitve komerciale iz Celja v Naklo, čeprav so zato v upravni stavbi v Naklem že pripravili mesto za sodelavce, ki bi se z avtobusi vozili iz Celja.

Knuplež je še poudaril, da ohranitev komercialnega oddelka v Celju ni mogoča in do konca leta 2011 ali najkasneje takrat, ko bo sanacija zaključena, bo ta oddelek ukinjen.

Izpraznjene prostore v najem
Uprava Merkurja in predstavniki sveta delavcev ter sindikalni zaupniki so si bili enotni glede usode komerciale v Celju. "Sedaj bomo na upravi v skladu z vsemi postopki ponovno pretehtali, kako bo potekala selitev, vsekakor pa se to ne bo zgodilo čez noč," je dejal Knuplež in dodal, da bodo selitev izvedli tako, da podjetje zaradi tega ne bo utrpelo škode. Hkrati je pojasnil, da izpraznjenih prostorov ne bodo prodali, saj je v objektu tudi trgovski center, temveč jih bodo kvečjemu dali v najem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.