Slovenija
12 ogledov

Jesenice ostajajo v ožjem izboru

Predstavniki Občine Jesenice in zavoda za šport so včeraj delegaciji KZS dvorano Žurnal24 main
Košarka. Dvorana Podmežakla ostaja kandidat za eno izmed predskupin Eurobasketa 2013.

“Če bodo adaptacija dvorane in druge zadeve, o katerih smo se še dogovarjali, realizirane tako, kot so bile predstavljene pri županu, Jesenice ostajajo v tekmovanju za eno izmed predtekmovalnih skupin,” je včeraj po ogledu dvorane Podmežakla povedal generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Iztok Rems.

Odločitev konec marca
Delegacija KZS si je včeraj poleg jeseniške dvorane ogledala nastanitvene zmogljivosti v Kranjski Gori, kjer hoteli izpolnjujejo vse pogoje za namestitev reprezentanc.

Kot je poudaril Rems, se bodo odločali strogo na podlagi strokovnih meril, ogledali si bodo še kandidate za prizorišča v Mariboru, na Ptuju in v Novem mestu, končna odločitev o lokacijah štirih predtekmovalnih skupin evropskega prvenstva v košarki 2013, pa bo predvidoma znana konec marca.

“Večkrat smo že povedali, da smo sposobni zadostiti predpisom Fibe, kar ogled tudi potrjuje. Jesenice ostajajo eden od kandidatov, objekte pa imamo večinoma narejene ali v sklepni fazi,” je povedal župan Tomaž Tom Mencinger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.