Slovenija
8 ogledov

Jesenske temperature pri sosedih

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Medtem ko na Hrvaškem za konec tedna napovedujejo dnevne temperature celo okrog 13 stopinj Celzija, bo pri nas nekoliko bolje, a ne preveč. V nedeljo bo pod 20 stopinj.

V teh dneh nas je grelo 32 stopinj Celzija, današnja ohladitev pa napoveduje tudi precej hladen konec tedna. V soboto bo sicer še okrog 20 stopinj, odvisno pa je, kdaj bo začelo deževati, pravijo na Agenciji za okolje RS. "Če bo začelo deževati kasneje, lahko temperature dosežejo okrog 23 stopinj, če pa prej, bo okrog 20 stopinj Celzija," pravi Andrej Velkavrh z agencije.

V nedeljo bo pod 20 stopinj, od 17 do 18 stopinj, dobra novica pa je, da bo z novim tednom prišlo tudi lepše vreme. Kot pravi Velkavrh, bo spet okrog 25 stopinj Celzija.

 Zalilo kleti
Deževje je že danes povzročilo nekaj težav, in sicer so morali gasilci PGD Murska Sobota ob pol osmih zjutraj izčrpati meteorno vodo iz dveh hiš, ki je zalila kletne prostore.

 Na Hrvaškem jesen
Čeprav se bliža začetek uradne turistične sezone, pa na Hrvaškem slabo kaže. Na Jadranu bo glede na napovedi hrvaške agencije za okolje ta konec tedna dež in čez dan od 16 do 20 stopinj Celzija, za Zagreb pa celo napovedujejo jesen, saj bo le 13 stopinj.

Temperatura slovenskega morja je okrog 26 stopinj Celzija, na Hrvaškem pa od 23 do 25 stopinj.

Malce lepše vreme se sicer obeta naslednji teden, a kljub temu je denimo za Split za ponedeljek napovedanih le 19 stopinj Celzija, a vsaj ne bo deževalo, nato pa naj bi temperature počasi zlezle nad 20 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.