Slovenija
33 ogledov

Jezero namesto parkirišča

Ljubljana bralka
Tehnološki park. Zemljišče ponudili, ker imajo posluh za zaposlene.

Ljubljana. “Že na tako premajhnem parkirišču v Tehnološkem parku Ljubljana (TPL) na Brdu ob jesenskem deževju nastaja jezero,” je opozoril bralec. Gre za gradbeno parcelo, na kateri bodo v prihodnjih letih gradili nove objekte, je pojasnila Elvisa Basailović iz TPL in dodala, da so želeli v vmesnem obdobju zemljišče spremeniti v parkirišče, a so si premislili, ker “bi za to morali dobiti preveč soglasij” in ker investicija ne bi bila finančno upravičena, zato so zemljišče ponudili za parkiranje.

“To izkazuje našo dobro voljo, posluh za naša podjetja, zaposlene in občane,” pravi Basailovićeva in dodaja, da je pod parcelo podtalnica, zato tudi pogosto ravnanje terena ne more ustaviti tega, da ob nalivih udari ven. Upa tudi, da je s tem pojasnila morebitno “slabonamerno publiciteto oziroma dezinformiranje bralcev”. Na območju TPL je skupno 736 parkirnih prostorov v garažah pod objekti, zaposlenih pa je vsak dan več kot tisoč. Za obiskovalce so uredili 54 parkirnih prostorov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.