Slovenija
94229 ogledov

Jezna bralka ne more verjeti: Kazni so pisali kot po tekočem traku

Serijske kazni s strani redarjev na Ljubljanskem gradu Žurnal24
Na nas se je obrnila jezna bralka, ki pravi, da je organizacijski sistem Mestne občine Ljubljana povsem zatajil. Preverili smo.

Ogoročena bralka ne more verjeti. Na Ljubljanskem gradu so namreč začeli s prenovo parkirišča – parkiranje bo po novem plačljivo, kar na vrhu Ceste slovenskih kmečkih uporov povzroča pravcati kaos. Zakaj? Mnogi, ki so bili prej vajeni, da je na Grajski planoti mogoče parkirati, zdaj razočarano ugotavljajo, da to več ni mogoče v takšnem obsegu. Ker se jim običajno mudi na dogodke, ki kljub prenovi potekajo na Ljubljanskem gradu, avtomobile puščajo kar na pločniku.

Tako je bilo tudi v nedavnem primeru, in sicer na enem od dogodkov v sredo, 29. novembra (gl. fotogalerijo). Avtomobili so bili parkirani na pločniku, redarji pa niso gledali skozi prste. Serijsko so delili kazni vsem udeležencev. 

1/4
Žurnal24

Bralko je zmotilo, da občina ni poskrbela za nadomestno parkiranje, sprašuje se, kam naj udeleženci dogodkov na Ljubljanskem gradu svoja vozila parkirajo. Z vprašanjem smo se obrnili na Mestno občino Ljubljano. "Nadomestno parkiranje na območju Ljubljanskega gradu ni mogoče. Obnova parkirišča je potekala po sklopih in parkirišče v tem času nikoli ni bilo zaprto v celoti. Sanacija parkirišča gre h koncu, v tem trenutku sta omejeni zgolj še dve parkirni mesti," so nam danes sporočili z Mestne občine Ljubljana, odgovor pa da so pripravili na Javnem zavodu Ljubljanski grad.

"Ker je število parkirnih mest v Grajskem parku majhno in se ta hitro zapolnijo, obiskovalce vse dni v letu pozivamo, da za dostop do Ljubljanskega gradu uporabijo trajnostni pristop, s tirno vzpenjačo ali po kateri izmed pešpoti," so še zaključili v Mestni občini Ljubljana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 37
  • Šustet 10:22 06.december 2023.

    Jezna bralka???? ker je parkirala ne pravilno(na pločniku) na koga je jezna?? na sebe, ali?? Sem jaz parkiral na pločniku, ali " jezna bralka"??? Naj plača če ne ve parkirat.!???

  • Stane Adamič 08:13 06.december 2023.

    Torej če je kršitečljev več kot trije si oproščen, amnestiran kršitelj????

  • darko76 07:28 06.december 2023.

    Saj je Janko naredil vzpenjačo, ja mal je treba pa tut peš it, ne bo treba v fitnes ,pa se plačat ga je treba.