Slovenija
45 ogledov

Jezus živel na Japonskem in dočakal 106 let

Obtoženca bodo po obglavljenju pribili na križ. Žurnal24 main
In ne, ni bil križan on, temveč njegov mlajši brat ...

Življenje Jezusa Kristusa je nikoli izpraznjena malha špekulacij in ugibanj. Če morda še niste slišali: obstaja še ena teorija o njegovem življenju na Japonskem.

Takole gre: dobršen del svoje mladosti, od 21. in 33. leta, je preživel na Japonskem, kjer je preučeval jezik in kulturo. Nato se je vrnil v Jeruzalem, kjer je širil svoje nauke, vendar so ga zavračali. Do križanja je res da prišlo, vendar naj bi križali njegovega mlajšega brata Isukirija.  Kristus pa naj bi  pobegnil v Sibirijo. Po številnih poteh ga je zaneslo nazaj v bližino japonskega mesta Herai, kjer naj bi se poročil, imel tri otroke in dočakal častitljivo starost – 106 let. Vse to naj bi bilo zapisano v starodavnih lesenih japonskih dokumentih, tako imenovanih Takenouchi dokumentih.

Grob, ki prinaša zaslužek

Vendar pa starodavni dokumenti niso to, kar privablja turiste. Ljudje, ki verjamejo tej teoriji, obiskujejo mesto s slabimi tri tisoč prebivalci zaradi groba, v katerem naj bi bil pokopan Jezus. Na dveh manjših gomilah zemlje sredi parka, v katerem so tudi muzej in fontane, sta postavljena dva višja križa, v enem grobu naj bi bil Kristus, v drugem njegov brat. 

Verjetno ali ne, "japonski Jezus" vsako leto pritegne deset tisoč obiskovalcev.


Komentarjev 1
  • Aleš Kocjan 18:11 30.december 2011.

    In njegov starejši brat je bil Elvis Presley.