Slovenija
24 ogledov

Jima bo uspelo postaviti rekord?

dama stegeman berginc rekord
1/7
Boštjan Tacol
Bart Stegeman in Dario Berginc podirata svetovni rekord v igranju dame.

Bart Stegeman in Dario Berginc na Prešernovem trgu v Ljubljani od 10. ure dalje postavljata svetovni Guinessov rekord v najdaljšem igranju hitropotezne dame. Po dveh letih dogovarjanj sta se najboljša igralca te strateške igre v Sloveniji odločila, da jo bosta igrala 24 ur brez prekinitve, odigrati pa nameravata kar 120 iger po deset minut.

Svetovnega rekorda za najdaljše igranje hitropotezne dame sicer še ni, medtem ko svetovni rekord za najdaljše igranje dame znaša kar 59 ur, je za pojasnil drugi najboljši igralec dame v Sloveniji Berginc. Vendar, kot pravi, pri igranju dame ni pravil, kdaj naj se igra konča oziroma premaknejo figure, saj so dovoljene tudi špekulacije, medtem ko pri hitropotezni dami tega ni.

Rekord bosta Stegeman in Berginc postavljala skladno s pravili Federation Mondiale du Jeu de Dames (FMJD) in Guinessove knjige rekordov, igro pa v živo prenašajo tudi na spletni strani ljubljanskega Dama kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.