Slovenija
21 ogledov

Jobs brani Foxconn

V Foxconnu je zaposlenih 400 tisoč ljudi. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Kljub številnim samomorom v tovarni Foxconn v Shenzhenu, ki za Apple izdeluje iPhone, prvi mož družbe Steve Jobs zagovarja pogoje v tovarni.

Jobs je na novinarski konferenci povedal, da njegovi možje iz Appla sodelujejo s predstavniki Foxconna, da bi ugotovili razloge, zakaj je v zadnjih šestih mesecih deset tovarniških delavcev storilo samomor, piše BBC.

Smrti so sprožile govorice o slabih delovnih pogojih v tovarni, a Jobsa to ni ravno prepričalo. "Prideš sem in je tovarna, ampak imajo restavracije, kinodvorane, bolnišnice in bazene. Za tovarno je precej prijetno," je svojo izkušnjo opisal prvi moža Appla.

Da bi izboljšali vzdušje v tovarni, so se vodilni v Foxconnu že odločili za dvig plač delavcev. Sprva so načrtovali 20-odstotni dvig, a so se nato premislili in se odločili za tretjinski dvig začetnih plač, ki se gibljejo okoli sto evrov.

"Upamo, da bodo višje plače izboljšale življenjske pogoje delavcev in jim dopustile več prostega časa, kar je dobro za njihovo zdravje,“ so sporočili iz matične družbe Hon Hai, največjega proizvajalca zabavne elektronike na svetu in lastnika Foxconna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.