Slovenija
19 ogledov

Joca lahko ustavi vojna ...

null Žurnal24 main
Plečnikov stadion. Tudi če Interblock ne bo več med elito, bo obnovljen.

Projekt obnove Plečnikovega stadiona je v polnem teku in ni odvisen od usode Interblocka, ki bo v nedeljo odigral odločilno tekmo za obstanek v prvi ligi (Triglav je na prvi tekmi zmagal z 1:0), je zatrdil predsednik kluba Joc Pečečnik. “Za zdaj smo optimisti in ne vidimo razlogov, da projekta ne bi izpeljali. Seveda obstaja veliko izrednih situacij, ki bi nas lahko prisilile, da projekt opustimo, kot so vojna, nevzdržna recesija ali nepridobitev gradbenega dovoljenja,” je pojasnil. Dovoljenje sicer pričakuje še letos.

Rezultati so preslabi
Pečečnik pravi, da bo v Interblocku ostal, saj on nima vpliva na to, v kateri ligi klub igra. Povedal je, da vse svoje obveznosti stoodstotno izpolnjuje in da rezultati niso primerni njegovemu vložku. Zato bodo naredili analizo, po kateri bo jasno, kaj morajo popraviti. Na vprašanje, ali bo v prihodnosti sodeloval tudi s katerim drugim ljubljanskim klubom, je odgovoril, da z NK Bravo sodeluje pri nogometni šoli.

Do konca julija
Sicer mora Pečečnik na stadionu opraviti še vzdrževalna dela, ki mu jih je naložil inšpektor z inšpektorata za kulturo in medije. Ta je 17. marca izdal odločbo, da mora družba Bežigrajski športni park najpozneje v štirih mesecih sanirati venec gloriete, fasado in druge poškodovane elemente objekta in tako odpraviti že nastalo škodo ter preprečiti nadaljnje poškodovanje kulturnega spomenika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.