Slovenija
3 ogledov

Joj, bo smešno, če zmaga Virant!

Borut Hočevar. Saša Despot
Pomembna je javnomnenjska podpora v prihodnjih dveh tednih.

Si predstavljate, kakšen dolg nos bi prinesel Janez Janša na razglasitev volilnih rezultatov, če bi zmagal Gregor Virant? In kaj bi naredil v tem primeru Zoran Janković, da bi si pozdravil ranjeni ego? Edino, kar lahko zagotovo napovemo, je: oba bi bila hudo smešna.

Ranjena ega Janše in Jankovića pa bi utegnila imeti tudi hujše posledice. Kateri od njiju bi se zmogel podrediti Virantu v morebitni vladni koaliciji? Nemara nobeden. Virant bi imel zato velike težave pri sestavi vlade, morda največje med vodilno trojko.

Da je Virant postal favorit za mandatarja, pa ne kaže samo današnja Medianina raziskava, ki ga prvič uvršča povsem na vrh. Javnomnenjske razvrstitve so najbrž v veliko pomoč (ali v breme) njemu in Jankoviću. Oba imata očitno težave z novačenjem uglednih in strokovnih osebnosti za kandidatni listi. Stranki, kateri ne bo kazalo na zmago, bo težje pridobiti takšne ljudi. Nasprotno velja za vodilno stranko. Dobri kandidati, tudi za ministre, se bodo lepili nanjo. Zato je zelo pomembno, kaj bodo Jankoviću in Virantu kazale javnomnenjske raziskave v prihodnjih dveh tednih. Kandidatne liste je namreč treba vložiti do 9. novembra.

"Kdor hitro da, dvakrat da," spomni ob tem Janja Božič Marolt iz Mediane.

Komentarjev 7
  • vrtnica 18:50 31.oktober 2011.

    borut hočevar je pristranski in je vedno negativno komentiral SDS in Janšo.

  • gec 17:40 26.oktober 2011.

    daj,vsaj slovenščine se nauči,a morajo res vsi uporabniki te strani vedeti da si hrvoje???...

  • privat 15:52 26.oktober 2011.

    to je vse prirejeno po okusu Slovenske mafije ,ki vlada že desetletja...če ne bi se jim išlo ,bi pač na trgu politikov kupili poštenega človeka, ga nastavili ,zmagali in iz njega naredili gangsterja...če pa to ne bi šlo bi ga ...prikaži več pač likvidirali na takšen ali drugačen način...Zato zakaj na volitve?? Da nam oblubljajo recesijo ,bedo ,stiskanje ...da mogoče čez 20 let dobimo normalno življenje?? Normalnega življenja neboste nikoli videli..padali bomo iz krize v krizo in enkrat bomo prestari (oboleli)da bomo lahko upali na kvaliteto življenja!