Slovenija
23 ogledov

Jonas v ZDA ogroža milijone, pri nas jutri možnih nekaj snežink

Romunija, sneg EPA
V ZDA se otepajo vremenskih težav, ki jih s seboj prinaša snežno neurje Jonas. Ogroža okrog 75 milijonov ljudi. Pri nas tudi ob koncu tedna hladno, jutri je možnih nekaj snežnih padavin, napovedujejo na Arsu.

Snežno neurje Jonas naj bi nocoj najhuje prizadelo območje okrog prestolnice Washington, letalske družbe so že odpovedale skoraj štiri tisoč letov. V mestu on njegovi okolici naj bi Jonas divjal še jutri, potem pa se pomaknil nad Atlantik

Na območju severovzhoda ZDA pričakujejo do pol metra snega in veter, ki naj bi pihal s hitrostjo do 80 kilometrov na uro. Ljudje zvečineresno jemljejo opozorila vremenoslovcev; polnijo si zaloge hrane in vode.

Pri nas nedelja nekoliko toplejša

Zima tudi pri nas popušča, predvsem v obliki nizkih temperatur, ki nas bodo spremljale tudi še jutri. “Dopoldne bo pretežno oblačno, na severovzhodu bo okoli poldneva ali zgodaj popoldne lahko prehodno rahlo snežilo, a se bo že popoldne od zahoda jasnilo,” napovedujejo na Arsu.

Jutranje sobotne temperature bodo od -10 do -4 stopinje Celzija, ponekod na Notranjskem se bo živo srebro spustilo na 14 stopinj pod lediščem. Dnevne temperature bodo v Prekmurju in v vzhodnem delu Štajerske okoli 0, drugod od 2 do 5, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

V nedeljo bo precej jasno, proti večeru se bo od severozahoda spet pooblačilo. Nekoliko topleje bo. V ponedeljek bo sončno, predvsem na vzhodu pa bo občasno bolj oblačno.

Prihodnji teden nekoliko manj mrzel

Nad južno Evropo in Sredozemljem bo ostajalo območje visokega zračnega tlaka. Oslabljena fronta bo v noči na petek od severozahoda prešla naše kraje.

V začetku prihodnjega tedna bo delno jasno in suho. Zjutraj bodo temperature še pod lediščem, čez dan pa bodo najvišje temperature nad 5 stopinj Celzija,” napovedujejo na Arsu. V drugi polovici prihodnjega tedna bo več oblačnosti, v noči na prihodnji petek pa bodo manjše padavine, po nižinah kot rahel dež.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.