Slovenija
18 ogledov

Joras jutri znova nad robnike?

Tako so se 10. junija soočili traktor, Joras in hrvaški policisti. (Foto: Barbar Žurnal24 main
"Pustimo se presenetiti," pred jutrišnjim iztekom roka za odstranitev cestnih robnikov, ki ovirajo dostop do njegove hiše, odgovarja Joško Joras. Pahor ga je poklical kar iz Bruslja.

Joško Joras bo počakal jutri do 15. ure, ali bo dobil kakšen uraden odgovor kdo in kdaj bo odstranil robnike, ki otežujejo dostop do njegovega doma, potem pa bo ob 15. uri na novinarski konferenci povedal, ali je zadeva urejena, ali pa se bo znova sam lotil robnikov.

Telefonski klic iz Bruslja
"Upam, da je po najinem telefonskem pogovoru danes znova sprejel mojo željo, da pričakujem od njega malce potrpežljivosti, on pa od mene absolutno sme pričakovati vso dolžno aktivnost, da bo v razmeroma kratkem in razumnem roku prišlo do take rešitve, da bo z njo zadovoljen," pravi premier Pahor, ki je danes kar iz Bruslja poklical Jorasa. Če ga je prepričal, bo znano jutri ob 15. uri.

Na vprašanje, ali lahko pove, kam se nagiba tehtnica, odgovarja le: "Pustimo se presenetiti."

Joras je želel 10. junija s traktorjem odstraniti robnike, ki stojijo ob zapornici, a so hrvaški policisti postavili živi zid. Nato je posredoval premier Borut Pahor, ki je Jorasu obljubil srečanje in po tem je Joras dejal, da bo počakal en teden, preden se spet loti robnikov. Rok se izteče jutri.

Hrvaški policisti sicer vse od 10. junija noč in dan stražijo pred zapornico, da se Joras ne bi znova lotil robnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.