Slovenija
5 ogledov

Joras zadovoljen z Janševo podporo

joras tizer bobo Žurnal24 main
V ponedeljek se je iztekel rok, ko bi moral Joško Joras, da bi se izognil tožbi, izprazniti zemljišče, ki ga je Urban Cerar kupil od občine Buje.

Odvetniška pisarna Zupan, Martelanc, Ilič, Puc iz Ljubljane je namreč v Cerarjevem imenu Jorasu zagrozila s tožbo in odškodnino, če z zgoraj omenjenega zemljišča do ponedeljka ne odmakne svojih stvari. Joras ob omembi tožbe ostaja ravnodušen: "Tožbe Cerarju ne morem preprečiti. Če bo prišla kaka pošta na moj naslov, jo bom pač sprejel." Zemljišča pa Joras ne namerava izprazniti, saj ima zanj pravno veljavno najemno pogodbo s Skladom kmetijskih zemljišč in gozdov RS.

Za vse enaka pravila
Joras od naših organov glede tožbe ne pričakuje ničesar. Poudaril pa je, da zakon RS veleva, da mora država varovati svojo lastnino, svoje državljane in njihovo lastnino. "Če pride nekdo 'šraufat' nekomu na vrata v Ljubljani, ga bodo prijeli policisti. Ne vidim razloga, zakaj bi bilo to v Sečovljah drugače," slikovito pove Joras in doda, da mora biti zakon po vsej Sloveniji enak.

Joras kot poosebljena Slovenija
Joško Joras je izrazil zadovoljstvo, da mu je premier Janša "dovolil nadaljno uporabo zemljišč". "Če bi do česa prišlo, ne bi deložirali mene, ampak Republiko Slovenijo," je Joras komentiral Janševo podporo.

Premier Janša je po sestanku koalicijskih strank v četrtek izjavil, da je bila prodaja zemljišč, ki jih uporablja Joras, nezakonita. "Najemnik tega zemljišča še naprej razpolaga z njim, ga izkorišča, tako kot to določa zakonita pogodba," je dejal Janša in zagotovil, da bodo pristojni organi odpravili nezakonito spremembo lastništva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.