Slovenija
11 ogledov

Jorasa obiskal državni sekretar

Joško Joras
1/3
Žurnal24 main
Joško Joras je svoje težave pojasnil državnemu sekretarju Radu Genoriu. Fizično se kljub gladovni stavki počuti dobro.

"Včeraj sem bil prijetno presenečen, saj me je obiskal visoki predstavnik slovenske države in sva lahko šla mimo zapornice po evropski poti do mojega doma, ne da bi nas hrvaški policisti ustavili in pregledali," nam je danes, peti dan gladovne stavke, povedal Joško Joras. Ravno ob včerajšnjem neurju ga je namreč obiskal Rado Genorio, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Boruta Pahorja. Joras mu je na svojem domu pokazal, kakšno je stanje, s kakšnimi težavami se spopada, in predstavil svoje rešitve zapleta.

"Država ima zdaj vse pravne argumente in pregled nad dejanskim stanjem. Ne pričakujem ničesar drugega kot to, da se izvrši sklep piranskega sodišča o odstranitvi vseh ovir na poti do doma," je pojasnil Joras.

 

Kljub gladovni stavki se za zdaj fizično počuti dobro. "Ni prijetno, vendar sem v to šel zavestno in se ne morem pritoževati," je dejal in dodal, da se kratkočasi z branjem knjig, poslušanjem radia in sprehodi ob solinah. Tako kot drugim je tudi njemu včerajšnja osvežitev vremena prav prišla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.