Slovenija
61 ogledov

Jovanović ni več član združenja nadzornikov

Dušan Jovanovič mediaspeed
Nekdanji prvi nadzornik Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) Dušan Jovanovič, ki naj bi bil zaradi spornih poslov banke v kriminalistični preiskavi, ni več član Združenja nadzornikov Slovenije, danes poroča Dnevnik.

Po dogovoru z Dušanom Jovanovičem so ocenili, da je njegov umik potreben za obe strani, je dejala generalna sekretarka združenja Irena Prijović.

"Ker je gospod Jovanovič negativno medijsko izpostavljen že dlje časa, je bilo pomembno zaščititi interese združenja," je dejala Prijovićeva. Jovanovič, sicer direktor Inštituta za ekonomsko in korporativno upravljanje, pri združenju prav tako ne bo več predaval.

Kot pojasnjuje današnji Večer, bi moral imeti Jovanovič 19. septembra v okviru tridnevnega izobraževanja z naslovom Standardna znanja za nadzornike v organizaciji Združenja nadzornikov Slovenije znova predavanje o pravu gospodarskih družb. Predavanje je sicer zaradi premajhnega števila prijav odpadlo.

Senca padla nanj zaradi Pom-investa

Jovanovič je nadzorni svet druge največje slovenske banke vodil v času, ko se je ta zaradi različnih stališč do razčiščevanja spornih poslov nekdanje uprave z Matjažem Kovačičem na čelu razklal na dva tabora, piše Dnevnik in dodaja, da je pri tem dodatna senca na Jovanoviča padla zaradi njegovega manjšega lastniškega deleža v družbi Pomhold, lastnici Pom-Investa.

Ta naj bi po ugotovitvah kriminalistov leta 2009 od NKBM dobila 6,5-milijonsko posojilo, pri čemer naj bi banka v zavarovanje, ki naj bi ga kot neustrezno ocenila tudi Banka Slovenije, vzela prav delnice Pom-Investa. Zadnji je sicer že dlje časa v stečaju, NKBM pa je bila do skupine Pom-Invest Ivana Vizjaka izpostavljena za 9,6 milijona evrov, navaja Dnevnik.

Prav zaradi poslov NKBM s Pom-Investom naj bi bil v preiskavi poleg Kovačiča, nekdanje članice uprave NKBM Manje Skernišak in lastnika Pom-Investa Ivana Vizjaka tudi Jovanovič, še piše Dnevnik.

Komentarjev 3
  • privat 08:48 16.september 2012.

    jaz sem za da se kaznuje take ,ki so vedeli kaj delajo ali kaj se dela pa ni ukrepal...a je podal kazensko anonimno prijavo?? Ni...kriv je

  • letalo13 14:20 15.september 2012.

    ja to pa je huda kazen - odgovarja naj, kot v hypo banki so odgovarjali uprave!

  • izvedenec 13:44 15.september 2012.

    kaj pa skorumpirani sodniki, ki pišejo bolane sodbe